Csirkemellfilé, csontos tarja, pulyka apróhús. Egyszerűen elkészíthető, hagyományos ízvilágú ételt szeretnék főzni valamelyikből. Mit ajánlanál?
amit én szoktam ezekből illetve egy példa. hagymát dinsztelek, amire csíkokra vágott csirkemellet, vagy pulykahúst teszek. fehéredésig kevergetem, majd puhára párolom. kicsit lepirítom. erre teszek egy csomag mexikói zöldséget, vagy ami van otthon, srépa, gomba, borsó stb. mindegy, úgy fél kiló legyen.összepárolom a hússal. közben kifőzök fél kiló valamilyen tésztát, leszűröm.
egy nagy keverőtálban összekeverem a ragut és a tésztát.
egy nagy pohár tejfölt elkeverek két-három tojással és összekeverem a cuccal.
egy közepes , zsiradékkal kikent tepsibe terítem, megszórom bőven reszelt sajttal.persze sózni, fűszerezni is kell.
a sajt pirulásáig sütöm.
az én 5 éves unokám és a szülei is imádják ezt tepsis tésztát:)
a csontos tarjára ajánlatom. egy kistálba tegyél mustárt-kecsapot-2 ek. mézet-pici borsot,-majorannát- préselt fokhagymát-két ek.olajat.
a besózott szeleteket ezzel kend be, majd karikára vágott hagymával rétegezve tedd egy tálba. legjobb, ha egy éjjelen át érik, de pár óra is elég neki.
másnap zsírozott tepsibe szeded, és szorosan lefóliázva kb egy órát sütöd. azalatt finom omlós lesz, a hagyma is szafttá válik. fólia nélkül csak egy kis pírt kell neki még adni.
krumlipürével, sültkrumplival vagy valamilyen zöldséges rizzsel nagyon finom ebéd, vacsora.
- A pulyka apróból lehet rizses húst
- Csontos tarját befűszerezve fólia alatt sütőben megpuhítva, utána pirosra sütve. Rakhatsz mellé hagyma karikákat, és hasáb-burgonyát is, a husival együtt az is elkészül.
- A csirkemellet szedd le a csontról, vágd csíkokra, lisztbe forgatva bő zsírban (olajban) süsd ki. Készítsz mártást (fokhagymás-tejfölös, gomba-mártás, sajt-mártás) vagy lecsó-alapot, abban rotyogtast össze a husit. Főtt tésztát, vagy főtt rizst adhatsz hozzá köretnek.
Csirkemell filének nincs hagyományos receptje. Régen csak a pörköltbe,vagy levesbe tették,mert száraz hús,és kevesen szerették.
Csak amióta a fogyókúra divatba jött,azóta lett divat főz
Tarja hagyományosan
A tepsit ki kell zsírozni. A hús szeleteket rátenni. Sót,fokhagymát,borókabogyót mellé tenni. Egy pohár vizet aláönteni,alufóliával lefedni,és a sütőben megsütni. A maradék zsír kitűnő pecsenyezsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!