Hogy kell párolni?
Vajas burgonyát szeretnék készíteni, de sehol nem találok normális leírást, csak ilyen tőmondatosat. Eléggé kezdő vagyok, nekem kifejtett mondatok kellenek.:D
1. Hogy néz ki az, hogy párolás és meddig kell párolni a krumpli meg a zöldséget? (olajban kell egyáltalán párolni őket?)--> ha olaj akkor kicsit félek, mert a hagyma akár fél perc alatt felpuhul és már odaég, de a petrezselymet nem ismerem, hogy hogy reagál
2. Elég puha lesz így a krumpli? Meg akkor a krumplit nem is kell a vajjal együtt párolni?
3. A végén csak összeöntöm és elkeverem, nem kell tovább együtt párolni?
Nem tudom ki ismeri, de én a kínai vajas burgonyát szeretném megcsinálni, gondolom ugyanilyen. Csak azért írom, hogy ízben lehet, hogy valaki ismeri. (szezámmagos csirkével lenne :) )
Petrezselymet én mindig akkor szoktam hozzáadni, amikor már készen van az étel, így szép zöld marad és sokkal intenzívebb az íze.
Szoktam úgy is csinálni, hogy egy sütőpapírral bélelt tepsit megolajozok, vagy megkenek vajjal, ebbe teszem a burgonyát és kb 3/4 órára a sütőbe teszem, néha megfordítom, kiveszem és rászórom a petrezselymet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!