Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igazán jó tutti frutti ízt...

Igazán jó tutti frutti ízt hogy tudok előállítani?

Figyelt kérdés
tudtok receptet mondani?
2012. máj. 24. 22:35
 1/4 anonim válasza:
Fagyit akarsz kesziteni?:)
2012. máj. 25. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:

Tutti-frutti fagylalt recept

Hozzávalók:

3 dl tej

2 dl tejszín

15 dkg porcukor

5 dkg mazsola

5 dkg étcsokoládé

5 dkg bármilyen cukrozott gyümölcs

1 evõkanál rum

1 evõkanál citromlé

1 teáskanál frissen reszelt narancshéj

csipetnyi só


Elkészítés:

Turmixgép poharába öntjük a tejszínt, a tejet, a cukrot, a sót, a rumot és a reszelt narancshéjat. Az egészet habosra keverjük, csak ezután csorgatjuk bele a citromlevet, amellyel még néhány másodpercig keverjük. Máris beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk. Közben a mazsolát megtisztítjuk, megmossuk, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, és felforraljuk. A lángot azonnal elzárjuk alatta, és néhány percig saját gõzében hagyjuk puhulni. A csokoládét megreszeljük, a cukrozott gyümölcsöt pedig olyan apróra daraboljuk, amennyire ez csak lehetséges. A mazsolát leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a csokoládéval meg a cukrozott gyümölccsel együtt a fagylalt elkészülte elõtt néhány perccel apránként beleszórjuk.



Tutti-frutti pite

Hozzávalók:

1 cs (25 dkg-os) mirelit leveles tészta

1 cs tuttifrutti ízű pudingpor

fél cs vaníliás pudingpor

2,5 dl tej

1 tojás

5 ek cukor

áfonya

szeder

szőlő


Alapanyagok

leveles tészta,pudingpor,vaníliás pudingpor,tej,tojás,cukor,áfonya,szeder,szőlő


Elkészítés

A leveles tésztát kinyújtjuk, és a piteformába simítjuk úgy, hogy a peremig érjen a tészta. Villával sok helyen megszurkáljuk, és kb 8 perc alatt a forró sütőben elősütjük. Hűlni hagyjuk.

Ezalatt a tojást a cukorral kézi habverő segítségével kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a kétféle pudingport és a tejet. A végére egyenletes, sima pudingalapot kapunk.

Az elősütött tésztán ízlés szerint elrendezgetjük a gyümölcsöket, majd óvatosan ráöntjük a pudingos egyveleget.

Visszahelyezzük a pitét a sütőbe kb. 40-45 percre (sütőtől függ!). Akkor van kész, ha sűrű puding állagú a krém a közepén is. A lekapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni.

sütési hőfok: 220°C

sütési mód: alul-felül sütés

költség: 1000 Ft

költség egy főre: 167 Ft

2012. máj. 25. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

egy tutti frutti alap receptet szeretnék, nem kifejezetten fagyit vagy egyebet

ha már megvan az alapíz agy krém vagy tökmindegy, akkor onnantól már bármit készíthetek belőle :)

2012. máj. 25. 12:20
 4/4 allllli válasza:
A tutti-fruti íz az ananász, meggy és mazsola keveréke. De a mazsola szinte csak édes, így ha csak ananász és meggy aromát vagy üdítőt öntesz össze, annak is jellegzetes tutti-frutti íze lesz.
2013. dec. 28. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!