Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mint frissen végzett szakácsna...

Mint frissen végzett szakácsnak, milyen tulajdonságokkal kell felvérteznem magam, hogy igazán jó szakács váljon belőlem? Pl. Nyelvismeret, nyitottság, stb. minden érdekelne!

Figyelt kérdés
2012. febr. 18. 21:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha adhatok egy tanácsot, próbálj kijutni külföldre. Itt kevés a lehetőség mert mindenhova gyakorlatot kérnek.
2012. febr. 18. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hányad osztályú étteremben szeretnél elhelyezkedni. Fontos, hogy tiszta legyél, tudd az alapműveleteket, gyorsan megtanuld az étterem fogásait, képes legyél új menüt/étlapot tervezni a vendégkörnek megfelelően.
2012. febr. 19. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Nos ami engem illet, mindenképpen egy nívósabb helyen szeretnék elhelyezkedni, mert ez már régi álmom. Fontos számomra, hogy olyan szakácsoktól, séfektől tanulhassak, akik a szakma jó vagy kiváló szakembereit képezik és nem azt tanítják meg elsőnek, hogy hogyan kell a marhapörköltből, gulyáslevest készíteni.

A külföldi helytállásról pedig, felmerül bennem egy újabb kérdés.

Vendéglátó technikus a végzettségem és nekem angolból kellett középszintű vizsgát tennem, így ezzel a nyelvel szerintem elboldogulnék, DE ha azt veszem, hogy sokan mennek ki az Osztrákokhoz/Németekhez is, lehet inkább a németre kellene ráfeküdnöm?

Viszont szerintem angollal, az Államokban több lehetőségem lenne... ezek természetesen évek (a gyakorlat miatt) de szerintetek? és köszi a válaszokat!

2012. febr. 19. 09:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Sztem nyugodtan menj angolba. Ezért ne kezdj el másik nyelvet tanulni. Nekem párom dolgozott kint angolban konyhán és azt mondta h még azt se kérdezték mien végzettsége van. Sztem a szakmáddal jól el tudsz majd kint helyezkedni. És itthon sem hátrány ha külföldön van gyakorlatod, de az is lehet h megszereted a kinti életet
2012. febr. 19. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Kreativitás,gyors,precíz munkavégzés,és iszonyatos teherbírás. Rengeteget kell nyelni,és csinálni,a munkádhoz igazitani az egész életformádat. Ez ugyan nem ereményezi közvetlenül azt,hogy kiváéló szakács leszel,de csak igy lehet feljebb mászni a szamárlétrán.Hajtani ezerrel,versenyekre járni ,referenciákat szerezni . Magabiztosság,később tudd kezelni és irányitani a konyhán lévőket (ha olyan pozicióba kerülsz) . Aki nebántsvirág és /vagy nem bírja a teher alatti munkavégzést (fizikailag-lelkileg) az kihullik a szakmából már a nem nívós helyeken is (közétkeztetés,stb)
2012. febr. 19. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért és lehet bennem van a hiba de engem Anglia annyira nem vonz.

Ha már angol terület, akkor inkább az USA.

A kinti életet pedig meggondolnám, mert amúgy sem vagyok egy nagy "itthon" párti de csak ha a lehetőségeket nézem és sokan vallják ezt, akkor külföld.

Tudatosan szeretnék készülni a szakmára és minden velejárójára.

Tehát szerintetek mik azok a jellemzők, amik egy jó szakácsot/séfet jellemeznek? köszi...

2012. febr. 19. 10:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi az előttem szólónak, pont ilyen válaszokra és bemutatásokra van szükségem! :)
2012. febr. 19. 10:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!