Van aki ismer szakácsokat, vagy saját maga szakács? Hogyan lehet megélni belőle?
Elgondolásom szerint nincs értelme egyetemre menni, inkább érettségi után egy szakács szakma, az nekem jobb lenne. Német nyelvvizsgám van, akár Ausztria is szópa jöhetne, itt van egy köpésre.
DE mostanában sok olyan kérdést látok, ahol mindenki szakács akar lenni, nem lesz ebből baj netán ha elvégzem, akkor túlképzés alakul ki később?
Ha valóban ez a szakma a szíved csücske = szeretsz sütni, főzni, akkor valószínű jó szakember lesz belőled. A jó szakácsok minden étteremnek, kifőzdének aranyat érnek. Sok helyen (= ha bemégy ebédelni) érezni lehet a kaján, hogy a szakácsnak csak papírja van az iskoláról, de a szívét nem rakta bele a kajába.
Ha ezt szeretnéd, tanuld ezt, ha igazán jól csinálod, nem fogsz "kihullani a rostán", és mindig lesz munkahelyed.
Az öcsém is szakácsnak tanul.
Egyetértek az elsővel,ha jó szakács leszel, bármi is legyen a világban szakács mindig kelleni fog,enni mindig kell.
Könyvelőként tudom,könyveltem étterem-tulajdonosnak: amíg olyan szakácsa volt, akinek nem volt szívügyi, milyen kaja kerül ki a keze közül, az étterem forgalma bizony elég csekély volt.
Amikor talált egy olyat, aki szívből főzött, attól kezdve "felkapott" lett a hely, a forgalom megugrott. A főnök semmi körülmények között nem válna meg ettől a szakácsától. Meg is "becsüli" tisztességgel.
Ne félj! Minél kevesebb ember engedheti meg magának, hogy étteremben egyen, annál inkább fognak a főnökök kapkodni a jó szakács után, és a rossz szakács nem fog magának munkahelyet találni. Tanulj!
Tanuld meg a hagyományos magyar konyha ételeit, tanulj hozzá nemcsak az iskolában, könyvből, de tanulj a mamádtól, a nagyidtól, a szomszédasszonytól, mindenkitől, aki szerinted jól főz.
Mellette tanuld meg a "nemzetközi" konyha felkapott ételeinek elkészítését (francia, olasz, stb.) specialitásokat, és akkor határon túl is érvényesülni tudsz.
Megélni meglehet, ha ügyes vagy.
A szakács szakmával nekem az az egy bajom van, hogy nagyon nehéz elindulni.
Ha megnézed a hirdetéseket, ahova szakácsot keresenek a kritérium 5 év tapasztalat.
Nagyon nehéz ezt az 5 évet megszerezni.
De ha az megvan, akkor már szinte semmi nem akadály.
Van olyan szakács ismerősöm, akinek 26 éves létére, már annyi tapasztalat és papírja (különféle elismerések, oklevelek, mester vizsga stb) hogy 5000Ft órabér alatt el sem megy dolgozni, és megteheti mert kapkodnak utána és megadják neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!