Grillzöldség, sültzöldség, pároltzöldség? Ötleteket szeretnék, hogy a színtvizsgám tökéletes legyen!
Jövőhéten lesz a szintvizsgám ételkészítésből. Nagyon szuper ételt szeretnék kitálalni, ami külsőre, ízre csodálatos élményt nyújt.. jólenne kis segítség, ötlet :)
Nincs megadva milyen zöldségekből készüljön, szóval a képzelet nem szab határt.. Szeretném ha az ételekhez olyan zöldségeket sorolnátok ami illik a fajta húshoz.. Darabolásra megfelejjen.. Ugyebár a grillzöldség és sültzöldség között nincs sok különbség.. max olyan serpenyőt tudok használni amitől csíkos lesz a grillezett étel..
Íme a 3 étel, te hogy készítenéd el a köretét? Tálalás, fűszerezés.. meg minden ami eszetekbe jut ötlet, nagyon örülnék neki:)
- Rostonsült halfilé grillzöldségekkel
Erre kaliforniai paprikát, cukkínit, akár sütőtököt is eltudok képzelni, gomba
- Citromos vajas borjúszelet sült zöldségekkel
Cukkini, paprika, gomba, répa...
- Csirkemell párizsiasan párolt zöldségekkel
borsó, kukorica, Ide jöhetnek szerintem apró zöldségek
Köszönöm előre is az ötleteiteket :)
Én a csirkemellet kihagynám,mert nagyon száraz. Csak valamilyen szószban készítve ehető,de akkor sem igazán jó. Csak ma valamiért divat lett.Ehhez pedig nem illik a zöldségköret.
Én inkább egy vegyes tálat készítenék.
Bélszín,sertéstarja,pulykamell,liba-vagy kacsamáj.
Köretnek: sárgarépa,kelbimbó,sárga hüvelyű zöldbab,gomba.
A tál tetejére díszítésnek fodros petrezselyem,főtt tojás virág,piros retek virág.
1: brokkolit, répát, hagyma, cukkini, paradicsom, citromkarika, gomba, bébikukorica, padlizsán, cékla, tök, paprika, krumpli, olivabogyó
2-cukkni, paprika, gomba, répa, fokhagyma, hagyma, padlizsán, paradicsom,
3-répa, zeller, kukorica, spenót, sóska, lencse, sárga, zöldborsó, vajbab, zöldbab, gomba, padlizsán, hagyma, fokhagyma, paprika,
nos:
- a mell száraz, a borjú macerás, úgyhogy szerintem maradjon a hal.
A köret:
- kis margarinon megpárolnék brokkolit, répát, karfiolt, negyedelt vö. hagymát (v póréhagymát), kelbimbót és valamivel ízesíteném
- grill > cukkini, padlizsán, paprika, gomba, hagyma, répa, krumpli is lehet, de fontos, h ide jó pácot használj előtte
- zöldsaláta > kockázott paprika, paradicsom, póréhagyma, feta sajt, saláta, uborka, olajbogyó (esetleg kis reszelt répa, vmint re. káposzta, mozzarella) és ezekre vmilyen joghurtos öntet
Köszönöm a válaszokat :)
A csirkemellel én se értek egyet.. de sajnos a kaják megvannak adva, és ezekből kell vmit kihozni, és akármelyiket húzhatom. van még 12 tétel. 1 tételbe 2 kajából áll, előétel vagy leves és egy főétel.
Csak ezek a zöldség köretek nagyon változatosak lehetnek, mert nincs megadva milyen párolt zöldség legyen.. stb :) éls kiváncsi vagyok ki hogy csinálná. Köszönöm mindenkinek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!