Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik az az igazán finom...

Melyik az az igazán finom amerikai pite recept?

Figyelt kérdés

Én ezt találtam a "legjobbnak", de fogalmam sincs melyik az, viszont szeretném megpróbálni a pitét.

[link]

2012. ápr. 6. 20:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Én ezt ismerem, ami hasonló:

Csukott almás pite

Tészta

35 dkg hideg vaj

40 dkg liszt

1 ek cukor

1 tojás

1 tk citromlé

kevés jeges viz

Töltelék

1,5 kg savanykás alma

13,5 dkg cukor

13,5 dkg barna cukor

1 ek liszt

1 tk fahéj

2 ek vaj

1 tojássárgája

A hozzávalókból linzertésztát készitünk, 1 órára a hütöbe tesszük.

A kihült tésztát kettéosztjuk és kb. 26 cm-es körre kinyujtjuk, az egyiket a formába fektetjük.

Az almát meghámozzuk, aztán elöször negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk. Öszzekeverjük a többi adalékkal és a tésztára öntjük, a vajat kis darabokban elosztjuk rajta, a második tésztalappal befedjük, a széleket jól összenyomjuk (szebb, ha minta szerint csináljuk), megkenjük a tojássárgájával, megszurkáljuk és 200 fokos elömelegitett sütöben kb 1 órát sütjük.

Eredetileg vaniliafagyit esznek hozzá.

2012. ápr. 6. 21:18
 2/4 A kérdező kommentje:
És ilyet te szoktál csinálni vagy próbáltad már? Jó lett?
2012. ápr. 7. 11:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Néhányszor már csináltam, szerintem finom.
2012. ápr. 7. 11:46
 4/4 anonim válasza:
Én ugyanezt szoktam elkészíteni amit belinkeltél kedves kérdező! Fantasztikusan finom. Nyugodtan elkészítheted.
2012. ápr. 20. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!