Pörkölt készítésénél milyen új ötleteket, praktikákat javasoltok?
Én majd mindig úgy készítem hogy:
Olajon hagyma pirít, rá a piros paprika, jön a kocka husi (sertés, marha, pulyka) megpörkölöm, víz ráönt, és jön az ízesítés. Fokhagyma, bors (néha fehér is), só, köménymag, 1 paprika, 1 paradicsom. Néha nyakon öntöm egy kis borral. Köretnek pedig tészta vagy nokedli. Nagyon finom, csak mégis a változatosság kedvéért néha bolondítanék rajta...de hogyan?
Az egyik barátnőm kipróbálta a szőlős pörit. Kicsit édeskésebb az íze, és náluk nagyon megy, főleg alkalmakkor csinálja. (no meg amikor olcsó a szőlő).
Én még nem mertem kipróbálni.
Azta de jókat írtok!!!
Pasi létemre imádok főzni, és hát elfogynak az ötletek...
Nade most adtatok jópárat!
Hála és köszönet!!
Közben eszembe jutott egy kicsit munkaigényes,de nagyon jó recept.
Disznócombot,vagy baromfimellett féltenyérnyi szeletekre vágok.Elkészítem a pörköltalapot,átforgatom rajta a húst,és felöntöm annyi vízzel.hogy ellepje.Sót,borsot,kevés majorannát és oregánót teszek bele,és megpárolom.Ha előtt a vize,meleg vízzel pótolom.
Ha a hús már majdnem pua,öntök bele annyi ketchapot,hogy jó sűrű szaftja legyen.Összeforralom egy kicsit.
Közben virslit gosszában félbevágom,keresztben bevagdosom, ( mint a szalonnát szokás),majd olajban kisütöm.Szép karikák lesznek.
Körítésnek krumpli puffancsot csinálok.
A főtt krumplit megtöröm leve nélkül,vagy ha krumliporból készítem,azt is kevés vízzel.Sót teszek bele,1-2 tojást keverek közé és annyi lesztet,hogy kb,galuskasűrűségű legyen.Kanállal puffancsokat rakok a forró olajban és mindkét oldalát pirosra sütöm.Ha véletlenül az első gombóc szétesne,teszek bele még egy kevés lisztet.
Tálaláskor,ha van,karikázok rá zöldpaprikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!