Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörkölt készítésénél milyen...

Pörkölt készítésénél milyen új ötleteket, praktikákat javasoltok?

Figyelt kérdés

Én majd mindig úgy készítem hogy:

Olajon hagyma pirít, rá a piros paprika, jön a kocka husi (sertés, marha, pulyka) megpörkölöm, víz ráönt, és jön az ízesítés. Fokhagyma, bors (néha fehér is), só, köménymag, 1 paprika, 1 paradicsom. Néha nyakon öntöm egy kis borral. Köretnek pedig tészta vagy nokedli. Nagyon finom, csak mégis a változatosság kedvéért néha bolondítanék rajta...de hogyan?


2009. jún. 28. 18:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik barátnőm kipróbálta a szőlős pörit. Kicsit édeskésebb az íze, és náluk nagyon megy, főleg alkalmakkor csinálja. (no meg amikor olcsó a szőlő).

Én még nem mertem kipróbálni.

2009. jún. 28. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 A kérdező kommentje:

Azta de jókat írtok!!!

Pasi létemre imádok főzni, és hát elfogynak az ötletek...

Nade most adtatok jópárat!

Hála és köszönet!!

2009. jún. 28. 21:18
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy vannak ilyen férfiak!
2009. jún. 28. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszi...;-)
2009. jún. 28. 21:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én a zsiradékon megdinsztelem a jó sok hagymát, rá a piros paprika. Felöntöm kb 1,5 dl vízzel és kis lángon addig párolom, amíg zsírjára sül. Újra felöntöm és visszasütöm, persze vigyázok, hogy a visszasütésnél ne égjen oda. Ezt megismétlem akár 3x is. Az utolsó visszasütésnél teszem rá a húst és onnan ugyanaz mint mindenkinél. Azért pepecselek a visszasütéssel, mert ettől nagyon jó sűrű szaftja lesz és mi azt szeretjük és csak kb 15 perccel hosszabb a főzési idő.
2009. jún. 29. 00:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
en is vettem am otleteket:))
2009. jún. 29. 05:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

Közben eszembe jutott egy kicsit munkaigényes,de nagyon jó recept.

Disznócombot,vagy baromfimellett féltenyérnyi szeletekre vágok.Elkészítem a pörköltalapot,átforgatom rajta a húst,és felöntöm annyi vízzel.hogy ellepje.Sót,borsot,kevés majorannát és oregánót teszek bele,és megpárolom.Ha előtt a vize,meleg vízzel pótolom.

Ha a hús már majdnem pua,öntök bele annyi ketchapot,hogy jó sűrű szaftja legyen.Összeforralom egy kicsit.

Közben virslit gosszában félbevágom,keresztben bevagdosom, ( mint a szalonnát szokás),majd olajban kisütöm.Szép karikák lesznek.

Körítésnek krumpli puffancsot csinálok.

A főtt krumplit megtöröm leve nélkül,vagy ha krumliporból készítem,azt is kevés vízzel.Sót teszek bele,1-2 tojást keverek közé és annyi lesztet,hogy kb,galuskasűrűségű legyen.Kanállal puffancsokat rakok a forró olajban és mindkét oldalát pirosra sütöm.Ha véletlenül az első gombóc szétesne,teszek bele még egy kevés lisztet.

Tálaláskor,ha van,karikázok rá zöldpaprikát.

2009. jún. 30. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!