Pörkölt készítésénél milyen új ötleteket, praktikákat javasoltok?
Figyelt kérdés
Én majd mindig úgy készítem hogy:
Olajon hagyma pirít, rá a piros paprika, jön a kocka husi (sertés, marha, pulyka) megpörkölöm, víz ráönt, és jön az ízesítés. Fokhagyma, bors (néha fehér is), só, köménymag, 1 paprika, 1 paradicsom. Néha nyakon öntöm egy kis borral. Köretnek pedig tészta vagy nokedli. Nagyon finom, csak mégis a változatosság kedvéért néha bolondítanék rajta...de hogyan?
2009. jún. 28. 18:02
1/17 anonim válasza:
Először szalonna pirít, aztán a szalonnadarabok kihalászása, aztán sok hagyma piírít, amikor üveges lesz belerakni kevés paprikát és paradiscomot, majd pirospaprika, hús, víz és ízesítés:D
2/17 anonim válasza:
Én a pörköltbe mindig szoktam tenni egy kis gombát /erdei/. Van gombaporom is, amit magam készítek minden évben. Tehát vagy egy kis gomba, vagy egy pici gombapor.
3/17 anonim válasza:
Csípős gulyáskrémmel is nagyon finom.
4/17 A kérdező kommentje:
Szuper köszi!
Méééééég írjatok léci!
Köretvariációk?
2009. jún. 28. 18:48
5/17 anonim válasza:
Túrós csusza, juhtúrós galuska.
6/17 anonim válasza:
Bocs az offért 18:13-as de hogy készíted a gombaport?És mibe hogyan használod?Ez számomra új de izgalmas.
Kérdezőnek:bográcsban ha van kert!És friss paprika, paradicsom.
7/17 anonim válasza:
Mi füstölt húst is szoktunk bele tenni, kb. fele-fele arányban.
8/17 anonim válasza:
Csíkos-tokány változat? Szalonnával sütve és tejföllel behabarva, spagettivel. Imádom!
9/17 anonim válasza:
Én szoktam mexikóiasan is készíteni, zöldborsó-kukorica-sárgarépa, és csavart tésztával.
10/17 anonim válasza:
Én a disznúhús alá mindig zsírt teszek.( Újabban azt olvastam ,hogy az olaj sem egészségesebb a zsírnál.)De a diszóból kifővő zsírhoz nekem ne passz.ol az olaj.És a hús sem mindegy,vagy lapocka,de legjobb a dagadó.Fűszerként só,bors,szerecsndió.A marhapörköltbe pedig gyömbér és szerecsendió,bors és vörösbor.Köret pedig nokedli,ritkán kész tészta vagy rizs,esetleg törtkrumpli. Baromfipörköltet combból,vagy egész csírkéből készítek, a melle húsa nélkül,mert azt a család túl száraznak találja,pulykából is csak combból.A baromfipörköltbe mindig teszek egy kis majorannát és kakukkfüvet.Birkapörkölt alá csak pici zsírt teszek,ehhez főtt krumpli a körítés.És természetesen teszek bele zöldpaprikát és paradicsomot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!