Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörkölt készítésénél milyen...

Pörkölt készítésénél milyen új ötleteket, praktikákat javasoltok?

Figyelt kérdés

Én majd mindig úgy készítem hogy:

Olajon hagyma pirít, rá a piros paprika, jön a kocka husi (sertés, marha, pulyka) megpörkölöm, víz ráönt, és jön az ízesítés. Fokhagyma, bors (néha fehér is), só, köménymag, 1 paprika, 1 paradicsom. Néha nyakon öntöm egy kis borral. Köretnek pedig tészta vagy nokedli. Nagyon finom, csak mégis a változatosság kedvéért néha bolondítanék rajta...de hogyan?


2009. jún. 28. 18:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Először szalonna pirít, aztán a szalonnadarabok kihalászása, aztán sok hagyma piírít, amikor üveges lesz belerakni kevés paprikát és paradiscomot, majd pirospaprika, hús, víz és ízesítés:D
2009. jún. 28. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Én a pörköltbe mindig szoktam tenni egy kis gombát /erdei/. Van gombaporom is, amit magam készítek minden évben. Tehát vagy egy kis gomba, vagy egy pici gombapor.
2009. jún. 28. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Csípős gulyáskrémmel is nagyon finom.
2009. jún. 28. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:

Szuper köszi!

Méééééég írjatok léci!

Köretvariációk?

2009. jún. 28. 18:48
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Túrós csusza, juhtúrós galuska.
2009. jún. 28. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Bocs az offért 18:13-as de hogy készíted a gombaport?És mibe hogyan használod?Ez számomra új de izgalmas.

Kérdezőnek:bográcsban ha van kert!És friss paprika, paradicsom.

2009. jún. 28. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi füstölt húst is szoktunk bele tenni, kb. fele-fele arányban.
2009. jún. 28. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Csíkos-tokány változat? Szalonnával sütve és tejföllel behabarva, spagettivel. Imádom!
2009. jún. 28. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam mexikóiasan is készíteni, zöldborsó-kukorica-sárgarépa, és csavart tésztával.
2009. jún. 28. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Én a disznúhús alá mindig zsírt teszek.( Újabban azt olvastam ,hogy az olaj sem egészségesebb a zsírnál.)De a diszóból kifővő zsírhoz nekem ne passz.ol az olaj.És a hús sem mindegy,vagy lapocka,de legjobb a dagadó.Fűszerként só,bors,szerecsndió.A marhapörköltbe pedig gyömbér és szerecsendió,bors és vörösbor.Köret pedig nokedli,ritkán kész tészta vagy rizs,esetleg törtkrumpli. Baromfipörköltet combból,vagy egész csírkéből készítek, a melle húsa nélkül,mert azt a család túl száraznak találja,pulykából is csak combból.A baromfipörköltbe mindig teszek egy kis majorannát és kakukkfüvet.Birkapörkölt alá csak pici zsírt teszek,ehhez főtt krumpli a körítés.És természetesen teszek bele zöldpaprikát és paradicsomot is.
2009. jún. 28. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!