Miért esik össze a habom a madártej készítésénél?
Mikor esik össze? Amikor beleteszed a sárgába, vagy már azelőtt?
Lehetséges, hogy nem verted fel eléggé a habot? Vagy esetleg összetörted akkor, amikor a cukrot teszed bele?
Vagy túl sokáig hagytad a felverés után mielőtt beletennéd a sárgába? Ezek merülnek fel.
nem én írtam az ecetes választ, de meg kell, hogy védjem!!!
a tojásfehérjébe, ha néhány csepp ecetet, vagy citromlevet teszünk hamarabb és keményebbre verődik fel.
ugyanez van egy csipetnyi sóval is.
úgyhogy, nincs itt semmi atyaúristen, csak konyhai praktika és tapasztalat:)))
drágáim, nemcsak a madártej habjára érvényes a savas vagy sós rásegítés, hanem mindenre, amibe kőkemény tojásfehérje hab kell.
talán egy szakács vagy egy cukrász is idetéved, hogy elhiggyétek.
Nos, szerintem aki ecet nélkül nem tud tojáshabot verni az hozzá se kezdjen.
Ecethabos madártej....elgondolkoztató ízvilág
nem ecethabos jóember!!!! hanem, mintha szemcseppentővel
cseppentenél bele ecetet, vagy citromlevet.1-2 csepp!!
kóstold meg, ha kiérzed, akkor űberfasza gyerek vagy.
a tojáshéj a valagatokon van, így nem csodálom,hogy gőzötök nincs, hogy mi hogyan készül.
de azért falni jóó, ugye??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!