Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért esik össze a habom a...

Miért esik össze a habom a madártej készítésénél?

Figyelt kérdés
2010. dec. 22. 18:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ha nem sajnálod rá az időt, gőz fölött cukorral verd fel a tojásfehérjét, és azokat főzd meg a tejben.garantáltan kemény és finom édes lesz.
2010. dec. 22. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Mikor esik össze? Amikor beleteszed a sárgába, vagy már azelőtt?

Lehetséges, hogy nem verted fel eléggé a habot? Vagy esetleg összetörted akkor, amikor a cukrot teszed bele?

Vagy túl sokáig hagytad a felverés után mielőtt beletennéd a sárgába? Ezek merülnek fel.

2010. dec. 22. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Ecetet a madártej habjába ?????? NEMÁÁÁ.....Te Atyaszent jó isten....
2010. dec. 22. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Meg kell főzni a tejben,szerintem hamar kiveszed.
2010. dec. 22. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
78%

nem én írtam az ecetes választ, de meg kell, hogy védjem!!!

a tojásfehérjébe, ha néhány csepp ecetet, vagy citromlevet teszünk hamarabb és keményebbre verődik fel.

ugyanez van egy csipetnyi sóval is.

úgyhogy, nincs itt semmi atyaúristen, csak konyhai praktika és tapasztalat:)))

2010. dec. 22. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem se jutna eszembe ecetet tenni... Még a tudat is zavarna hogy van benne mikor eszem! Fúj
2010. dec. 22. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

drágáim, nemcsak a madártej habjára érvényes a savas vagy sós rásegítés, hanem mindenre, amibe kőkemény tojásfehérje hab kell.

talán egy szakács vagy egy cukrász is idetéved, hogy elhiggyétek.

2010. dec. 22. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Nos, szerintem aki ecet nélkül nem tud tojáshabot verni az hozzá se kezdjen.

Ecethabos madártej....elgondolkoztató ízvilág

2010. dec. 22. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 Kriszti83 ***** válasza:
Én egy csipetnyi SÓval szoktam kézimixerrel felverni a tojásfehérjét.
2010. dec. 22. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

nem ecethabos jóember!!!! hanem, mintha szemcseppentővel

cseppentenél bele ecetet, vagy citromlevet.1-2 csepp!!

kóstold meg, ha kiérzed, akkor űberfasza gyerek vagy.

a tojáshéj a valagatokon van, így nem csodálom,hogy gőzötök nincs, hogy mi hogyan készül.

de azért falni jóó, ugye??

2010. dec. 23. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!