Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell kovászos uborkát...

Hogyan kell kovászos uborkát készteni?

Figyelt kérdés
Vettem 1 kiló kovászolni való uborkát, hogy kell elkészíteni ée eltenni hogy sokáig jó legyen?
2009. jún. 26. 23:23
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
Pirítós, kapor alulra, uborka, pirítós, kapor, langyos sós vízzel felönteni, napfény. Kb 1 hét még elkészül, ha jó idő van.
2009. jún. 26. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
az ubikat megmosom kefével,végeit levágom,és bevagdosom őket hosszában úgy hogy később szét lehessen szedni szép szeletekre(az ubik végein kb 1 cm-t kihagyok,hogy vmi összetartsa)függőlegesen rakom az ubikat egymásra,üveg aljára kapor kerül,közben rakok mellé még,2-3 gerezd fokhagymát,tormát(egy 5literes üveghez kb egy ujjnyi vastag),ha megtelt az üveg ráöntöm az előzőleg felforralt de már langyos sós vizet(literenként kb egy ek.só),és én csak a tetejére teszek pirítóst,az üveget meg csak kistányérral fedem le.Kiteszem napra(azért ne egész nap érje)3-4 nap alatt jó.Tetejére borkősav,vagy szalicil,jól lekötni,és azért figyelgesd.Ajánlatos inkább több de kisebb üvegbe eltenni,ha mégis megromlik,ne vesszen az egész kárba.A kenyeret ki szoktam venni belőle,és úgy rakom kisebb üvegekbe.
2009. jún. 26. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokatm nagyon hasznosak voltak, most már neki merek majd állni, persze ha naposabb idő lesz..:)
2009. jún. 26. 23:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Van aki 2-3 szelet kenyeret tesz a tetejére, van aki félbevágott krumplit és van aki semmit. Én a kenyeres változatot nem tudom megenni, a krumplisat még nem próbáltam, én úgy szeretem ha sós, kapros és fokhagymás.
2009. jún. 27. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!