Hogyan kell kovászos uborkát készteni?
Figyelt kérdés
Vettem 1 kiló kovászolni való uborkát, hogy kell elkészíteni ée eltenni hogy sokáig jó legyen?2009. jún. 26. 23:23
1/4 anonim válasza:
Pirítós, kapor alulra, uborka, pirítós, kapor, langyos sós vízzel felönteni, napfény. Kb 1 hét még elkészül, ha jó idő van.
2/4 anonim válasza:
az ubikat megmosom kefével,végeit levágom,és bevagdosom őket hosszában úgy hogy később szét lehessen szedni szép szeletekre(az ubik végein kb 1 cm-t kihagyok,hogy vmi összetartsa)függőlegesen rakom az ubikat egymásra,üveg aljára kapor kerül,közben rakok mellé még,2-3 gerezd fokhagymát,tormát(egy 5literes üveghez kb egy ujjnyi vastag),ha megtelt az üveg ráöntöm az előzőleg felforralt de már langyos sós vizet(literenként kb egy ek.só),és én csak a tetejére teszek pirítóst,az üveget meg csak kistányérral fedem le.Kiteszem napra(azért ne egész nap érje)3-4 nap alatt jó.Tetejére borkősav,vagy szalicil,jól lekötni,és azért figyelgesd.Ajánlatos inkább több de kisebb üvegbe eltenni,ha mégis megromlik,ne vesszen az egész kárba.A kenyeret ki szoktam venni belőle,és úgy rakom kisebb üvegekbe.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokatm nagyon hasznosak voltak, most már neki merek majd állni, persze ha naposabb idő lesz..:)
2009. jún. 26. 23:47
4/4 anonim válasza:
Van aki 2-3 szelet kenyeret tesz a tetejére, van aki félbevágott krumplit és van aki semmit. Én a kenyeres változatot nem tudom megenni, a krumplisat még nem próbáltam, én úgy szeretem ha sós, kapros és fokhagymás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!