Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell egy tojásos...

Hogyan kell egy tojásos piskótát készteni?

Figyelt kérdés
Nem nagyon tudok sütni főzni úgyhogy valami egyszerű recept kéne nekem. :)
2010. aug. 10. 10:07
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]



Nagyon nagyon egyszerű és nagyon nagyon finom!! Én midnen kezdőnek ezt beajánlottam és bármilyen gyümölccsel jó, de gyümölcs nélkül is nagyon finom lesz!

2010. aug. 10. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

szia! Attól függ, hogy hány tojásost akarsz! Én így szoktam:

Ha 5 tojásos piskótatekercshez ez elég, akkor 5 tojás, persze külön a sárgája, külön a fehérje (ha a sárga belemegy, a fehérje nem verődik fel!), 5 kanál liszt, 5 kanál cukor, kis sütőpor, és 2 kanál víz.

Először felvered géppel vagy kézzel a tojásfehérjét. Ha jó kemény, nem folyós, akkor mehet hozzá a cukor. Utána a sárgája, majd a liszt. A lisztnél vedd a robotgépet, ha azzal csinálod, lassú fokozatra, mert elszáll a liszted. :))

végül a 2 evőkanál víz. Ha sima, akkor mehet az előmelegített sütőbe, sütőpapíros tepsibe. Ha fel akarod tekerni, még forrón, a papírral együtt, és hagynod kell kihűlni. Utána kitekered, bele a lekvár, és visszatekered.

bármennyi tojással így is csinálhatod. Én szoktam bele tenni mogyorót, akkor csoki is van a tetején.

Onnan tudod, hogy megsült, hogy a teteje szépen megbőrösödött, és a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad rá. Nekünk régi fajta gáz van, nem tudom, hány fokon sül, de kb 20 perc után, takarékon persze már lehet nézni.

jó étvágyat!

2010. aug. 10. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
szia! előző vagyok, szóval ezt kicsit javítom: A cukor után lesz kemény a fehérje. Egy kicsit versz rajta, és bele a cukor. Na így már jó.
2010. aug. 10. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha nem valami hű-de-klassz sütőtök van, ez tuti bejön! Nekünk se jó, de ez mindig felszalad szép magasra =)

6 tojás

40 dkg liszt

26 dlg cukor

1,5 dl olaj

1,5 dl meleg víz

1 cs sütőpor

1 tk szósabikarbóna

A tojások sárgáját kikevered a cukorral, közben felvered a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá. A tojásos-cukros izéhez hozzátöltöd a vizet és az olajat, úgy-ahogy elkevered, majd beleöntöd a szódabikarbónát és sütőport. A lisztet apránként beleszórva kevergeted, majd a végén beleforgatod a tojásfehérjét. Garantáltan fincsi =)

2010. aug. 10. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:) de jöhet még:)
2010. aug. 11. 14:48

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!