Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell jó piskótát...

Hogyan kell jó piskótát készíteni?

Figyelt kérdés
(csak a piskóta recept kell de ha van más ötlet is az is jó nekem)#
2011. júl. 7. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

írj e-mailt, már a másik topicban is mondtam, csak törölték a topicodat...

ne hallgass az itteni válaszokra, megint kapni fogsz olyan válaszokat, hogy én csak nagyot nézek rajta XD...

mondom, dobj 1 e-mailt, és mindent leírok amit csak tudok, és tanultam, viszont így nem mondok szívesen semmit.

2011. júl. 7. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
13%

A tökéletes piskóta recept:

6 tojás

6 evőkanál cukor

6 ek liszt és ez rétesliszt

1/2 kávéskanál sütőpor. Komolyan mondom szó szerint habkönnyű így a piskóta, mikor először csináltam alig akartam elhinni, hogy átment a tűpróbán annyira könnyű volt. :)

2011. júl. 8. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

első válaszoló vagyok.

na az előző válaszra se hallgass, réteslisztet SEMMILYEN piskótába nem rakunk X)

könnyű piskóta? mi a jó benne? :O

arányok se jók szerintem, de mind1.

2011. júl. 8. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

1 db tojáshoz 2dkg finom liszt és 2 dkg cukor

tojás szétv. 90%-ig felverjük a fehérjét és belerakjuk MINIMUM 10 adagban a cukrot (hogy ne törjük össze a fehérjét )

ha ez kész akkor kihabosítjuk a cukor 1/3-ad részével a tojássárgáját ás átrakunk a fehérjéből egy kicsit a sárgájához, és elkeverjük, ezután belerakjuk a sárgáját a fehérjébe és az összes lisztet bele szitáljuk. ezek után megsütjük 180°-on és az ajtót is nyugodtan lehet tárogatni, minél többet nyitogatod annál jobb, mert a párát kitolja a sütő, és nem esik össze a piskóta.

2011. júl. 10. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

nem rossz a 2-es recept

az enyém annyiban tér el, hogy a 6 tojást megmérjük, és

azzal a mennyiségel azonos tömegő a simaliszt és a cukor.


A jó piskóta titka, hogy némi vizet bespriccelünk a sütőbe, hogy kissé gőz legyen, és TILOS nyitogatni a sütőt.

(nem használok sütőport sem)

2012. ápr. 4. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Anyukámtól tanultam és isteni:

6 tojás

6 ek cukor

6 ek finomliszt

1 cs sütőpor

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét habbá verjük.A sárgáját elkeverjük a cukorral majd ezt apránként hozzáadjuk a habhoz úgy ,hogy egy rész sárgája a cukorral és egy rész liszt a sütőporral.Beleöntjük a formába és kb 10-15 perc alat 180 fokon megsütjük.Gyönyörűen feljön és nem esik össze.Volt olyan,hogy kifelejtettem a sütőport és nélküle is finom :)

2012. ápr. 5. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!