Hogyan kell jó piskótát készíteni?
írj e-mailt, már a másik topicban is mondtam, csak törölték a topicodat...
ne hallgass az itteni válaszokra, megint kapni fogsz olyan válaszokat, hogy én csak nagyot nézek rajta XD...
mondom, dobj 1 e-mailt, és mindent leírok amit csak tudok, és tanultam, viszont így nem mondok szívesen semmit.
A tökéletes piskóta recept:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 ek liszt és ez rétesliszt
1/2 kávéskanál sütőpor. Komolyan mondom szó szerint habkönnyű így a piskóta, mikor először csináltam alig akartam elhinni, hogy átment a tűpróbán annyira könnyű volt. :)
első válaszoló vagyok.
na az előző válaszra se hallgass, réteslisztet SEMMILYEN piskótába nem rakunk X)
könnyű piskóta? mi a jó benne? :O
arányok se jók szerintem, de mind1.
1 db tojáshoz 2dkg finom liszt és 2 dkg cukor
tojás szétv. 90%-ig felverjük a fehérjét és belerakjuk MINIMUM 10 adagban a cukrot (hogy ne törjük össze a fehérjét )
ha ez kész akkor kihabosítjuk a cukor 1/3-ad részével a tojássárgáját ás átrakunk a fehérjéből egy kicsit a sárgájához, és elkeverjük, ezután belerakjuk a sárgáját a fehérjébe és az összes lisztet bele szitáljuk. ezek után megsütjük 180°-on és az ajtót is nyugodtan lehet tárogatni, minél többet nyitogatod annál jobb, mert a párát kitolja a sütő, és nem esik össze a piskóta.
nem rossz a 2-es recept
az enyém annyiban tér el, hogy a 6 tojást megmérjük, és
azzal a mennyiségel azonos tömegő a simaliszt és a cukor.
A jó piskóta titka, hogy némi vizet bespriccelünk a sütőbe, hogy kissé gőz legyen, és TILOS nyitogatni a sütőt.
(nem használok sütőport sem)
Anyukámtól tanultam és isteni:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek finomliszt
1 cs sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét habbá verjük.A sárgáját elkeverjük a cukorral majd ezt apránként hozzáadjuk a habhoz úgy ,hogy egy rész sárgája a cukorral és egy rész liszt a sütőporral.Beleöntjük a formába és kb 10-15 perc alat 180 fokon megsütjük.Gyönyörűen feljön és nem esik össze.Volt olyan,hogy kifelejtettem a sütőport és nélküle is finom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!