Hogyan tudok készíteni igazi sajtszószt tésztára?
Egy csomó sajtfélélt vásárolj össze, legyen füstölt, sima, kékmárvány.
Úgy szoktam, h kb 2 deci vízben eloldok egy fél tyúkhúsleves kockát, persze igazi húslevesből is lehet, ha van épp otthon.
2-3 gerezd fokhagymát vékonyra vágok, olajon megfuttatok, erre kerül az alaplé, és jöhet a lereszelt sokféle sajt, 20-20- deka a sima sajtokból, a kékmárványból csak egy pici darab, mert az nagyon intenzív.
Kevergeted jó sokáig, míg felolvadnak a sajtok, amikor ez megtörtént egy kis doboz tejfölt, vagy kis doboz tejszínt hozzáöntesz, összeforralod, és mehet a tésztára.
Én össze szoktam keverni, és hagyom, h hadd szívja magába a tészta a sajtokat.
A tetejére már nem kell sajt, így pont jó lesz.
Nah ezt én is kipróbálom :)
Én a port próbáltam még eddig a Knorrosat de az is nagyon fini lett :)
Egyébként meg azért volt liszt íze a tiednek, mert jobban ki kell forralni, hogy ne legyen liszt íze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!