Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudok készíteni igazi...

Hogyan tudok készíteni igazi sajtszószt tésztára?

Figyelt kérdés
Van finom durum tésztám és sajtszószt szeretnék készíteni. De olyan igazi nyúlós szószt. Már csináltam a olyan tejes, lisztes, sajtos, fehérborsosat, de abszolút nem nyúlt viszont iszonyat liszt íze volt. Tudom az internet tele van recepttel, de tapasztalt sajtkészítő receptjére lennék kíváncsi.
2011. okt. 16. 11:58
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Egy csomó sajtfélélt vásárolj össze, legyen füstölt, sima, kékmárvány.


Úgy szoktam, h kb 2 deci vízben eloldok egy fél tyúkhúsleves kockát, persze igazi húslevesből is lehet, ha van épp otthon.

2-3 gerezd fokhagymát vékonyra vágok, olajon megfuttatok, erre kerül az alaplé, és jöhet a lereszelt sokféle sajt, 20-20- deka a sima sajtokból, a kékmárványból csak egy pici darab, mert az nagyon intenzív.


Kevergeted jó sokáig, míg felolvadnak a sajtok, amikor ez megtörtént egy kis doboz tejfölt, vagy kis doboz tejszínt hozzáöntesz, összeforralod, és mehet a tésztára.


Én össze szoktam keverni, és hagyom, h hadd szívja magába a tészta a sajtokat.


A tetejére már nem kell sajt, így pont jó lesz.

2011. okt. 16. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Nah ezt én is kipróbálom :)

Én a port próbáltam még eddig a Knorrosat de az is nagyon fini lett :)

Egyébként meg azért volt liszt íze a tiednek, mert jobban ki kell forralni, hogy ne legyen liszt íze

2011. okt. 16. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!