Hogy kell kovászos uborkát csinálni?
Kapor,fokhagyma,bevágott ubik,tetejére kenyér vagy krumpli szeletek.Sós langyos vízzel felöntöm és 3-4 nap a napon.
De...A sós langyos víz arányát nem tudom.A kapor mennyiségét nem tudom.Szóval az arányokkal nem igazán vagyok tisztába.
Egy "ötliteres" üvegbe, kb.2,5-3 kiló uborka, és mintegy 3 liter víz fér. Én 3 normál evőkanál sót szoktam tenni bele, tehát az 1 ek/liter helytálló szerintem is.
Kaporral nem tudsz túllőni, elbírja.
A kenyeret és a a fűszert érdemes valami tüllbe csomagolni, így könnyebb eltávolítani.
Vigyázat! Csak addig hagyd a napon, amíg a lé bezavarosodik, utána tedd a konyhába, mer a sok naptól az uborka közepe elfolyósodik. Ha beérett, a lét leszűrni, és a megmosott uborkára visszaönteni, majd irány a hűtő.
Fél mokkáskanál Na-benzoát a tárolhatóságot jelentősen meghosszabbítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!