Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell kovászos uborkát...

Hogy kell kovászos uborkát csinálni?

Figyelt kérdés

Kapor,fokhagyma,bevágott ubik,tetejére kenyér vagy krumpli szeletek.Sós langyos vízzel felöntöm és 3-4 nap a napon.

De...A sós langyos víz arányát nem tudom.A kapor mennyiségét nem tudom.Szóval az arányokkal nem igazán vagyok tisztába.


2011. jún. 14. 23:01
 1/7 anonim válasza:
2011. jún. 14. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
Az üveg aljára egy jó marék kapor. Kapor virágokkal együtt. Az üveg alját jól kitöltse. 1 liter vízhez 1 evőkanál só. Tetejére egy szelet kenyér.
2011. jún. 14. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 doboszoli ***** válasza:

Egy "ötliteres" üvegbe, kb.2,5-3 kiló uborka, és mintegy 3 liter víz fér. Én 3 normál evőkanál sót szoktam tenni bele, tehát az 1 ek/liter helytálló szerintem is.

Kaporral nem tudsz túllőni, elbírja.

A kenyeret és a a fűszert érdemes valami tüllbe csomagolni, így könnyebb eltávolítani.

Vigyázat! Csak addig hagyd a napon, amíg a lé bezavarosodik, utána tedd a konyhába, mer a sok naptól az uborka közepe elfolyósodik. Ha beérett, a lét leszűrni, és a megmosott uborkára visszaönteni, majd irány a hűtő.

Fél mokkáskanál Na-benzoát a tárolhatóságot jelentősen meghosszabbítja.

2011. jún. 15. 05:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Én pár szem egész fekete borsot is szoktam bele tenni! A többiek jól írták, mondjuk én egy 5 litereshez 3 liter vízhez szoktam adni 2,5 kanál sót
2011. jún. 15. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha tudsz beletenni néhány szál tormát, nem fogja elrontani.Én még babérlevelet és szemes borsot is szoktam tenni hozzá.(természetesen az előttem írók adalékain kívül-tehát kapor, fokhagyma, só)
2011. jún. 15. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
(a kenyeret pirítsd meg)
2011. jún. 15. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Én mindig olyan kenyeret rakok bele, ami éppen van itthon.Ha nincsen száraz, akkor frisset.Tökéletes mindig az ubim, én csinálom nagyüzemben az egész családnak.És amikor készen van, akkor nem mosom le az uborkát, csak kiveszem a léből, azt leszűröm, szétrakom kisebb üvegekbe, a levet rászűröm, és kész.
2011. jún. 15. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!