Már csináltam kovászos uborkát kenyér helyett régi krumplival, nagyon finom lett. :-) Mivel már régi krumplit nem lehet kapni, újkrumplival is lehet csinálni? Mik a tapasztalatok?
szerintem nyugodtan használhatsz újkrumplit. már azok sem olyan újak:)) a kioldódott keményítő a hatóanyag, az pedig mindegyikben van.
egyszer én is kipróbálom:))
Krumplival?:o
Elkérhetem a pontos receptet?Épp ma készülünk eltenni:)
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat, már ennyi is elég, hogy jövő héten a most kapható krumpliból fogok csinálni koviubit! :-)
A recepttel kapcsolatban pedig igazából nincs recept, annyi az egész, hogy kenyér helyett krumplit kell beletenni. Én a 3 literes üvegbe 4 közepes krumplit használtam kb. fél centisen felkarikázva, 2 db-ot az üveg aljára (valaki csak a tetejére tesz, szerintem mindegy, aki ahogy szereti), rá a kapor, 2 db-ot a tetejére. Nagyon szép maradt a krumpli, nem lett "trutyis" :-), és meglepően az íze ugyanolyan lett, mint amikor kenyérrel csináltam. Engem azzal győzött meg egy kedves néni a piacon, hogy a mai kenyerekben ki tudja mi van, az egyik ismerősöm is szörnyülködve mesélte, miből is áll a kenyér, amikor anno meglátogatta a pékségben dolgozó ismerősét. :-( A krumpli meg ugyebár természetes teljesen! :-) És a lényeg, hogy nem kell szűrni a levet, mert a krumpli tényleg szépen egyben marad. Ja, a fokhagymát nem fogom kihagyni. :-)
Köszi még egyszer! Nóra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!