Kenyérsütő géphez valami finom fehér lisztből készült kenyér receptet írnátok?
Ki szeretném próbálni az újonnan vásárolt kenyérsütőgépünket, de receptem nincs hozzá. Fehér lisztből csinálnám, valami igazán finom kenyér receptet szeretnék.
Előre is köszönöm!
szia!
én ilyet csináltam a multkor: 500 gr liszt, fél csomag élesztő, pesto szószból két kiskanál, két evőkanál vaj, egy evőkanál cukor, 300 ml víz, koriander, kömény, 11 gr só.
szerintem tuti recept én legalábbis imádom. jó sütögetést:-))
Köszi, ez tényleg jól hangzik. :D
Várok még további recepteket. :D
Nálunk ez vált be, sima mezei fehér kenyér.
1 dkg friss élesztő, 1 kis mérő cukor, 1 kis mérő méz, 250 ml víz.
(Ezeket összekeverem a műanyag mérőpohárban, és kicsit magára hagyom, 3-4 percre, míg elkezd felfutni.)
Az edénybe pedig ezek kerülnek sorrendben:
1 kis mérő só, 1 nagy mérő olaj, az élesztős víz, 450 gr fehér liszt.
Francia kenyér programon sütöm, a legerősebb héj árnyalattal. Ez a program dagasztja legtovább, szerintem mindenképp ilyet érdemes beállítani, attól lesz szép "buborékos" a kenyér. Az utolsó kelesztés előtt kiveszem a lapátokat, és visszateszem a tésztát.
Mérni még nem mértem le, mert mindig eszünk belőle, mire mérésre kerülne a sor, de 750gr körüli lehet a végeredmény. A héja picit ropogós, és másnap is ehető! Tároláshoz javaslom a konyhai papírtörlőt, és így egy zacskóba csomagolva.
Meg egy jótanács, hogy ha összekeverte az anyagot a gép, akkor nézd meg, hogy nem ragacsos-e, mert megfigyeltem, hogy ha máshol csinálok ugyanezzel a géppel kenyeret, a vízkeménységtől függően kell változtatni a hozzáadott víz mennyiségét. Tehát lehet hogy ehhez neked 300 ml kell, de az is lehet, hogy 200 ml is elég.
Jó sütögetést!
Szerintem ezek is nagyon finomak:
Rizses kenyér:
280ml víz
1tojás
375g kenyérliszt
200g főtt rizs
2 ek sovány tejpor
2tk só
1ek cukor
másfél ek vaj
2tk élesztő
Burgonyés kenyér:
300ml burgonya főzőlé
4ek olaj
675g kenyérliszt
225g áttört főtt burgonya
2ek sovány tejpor
2tk só
1ek cukor
másfél tk élesztő
A rizsesben azt szeretem, hogy a tetején-alján lévő rízsszemek, kicsit ropogósra sülnek. A burgonyás viszont 2 nap múlva is nagyon finom puha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!