Miért nem tudok jó kovászos uborkát csinálni? :S Mit rontok el?
Savanyú az életben nem lesz szegény koviubid:D A kovászos uborkának nem feltétlenül savanykás az íze. Kovászos... :D
Próbáld meg úgy, hogy :
Teszel az üveg aljára egy kisebb csokor kaprot, rá egy felkarikázott régebbi, akár kicsit szottyadt krumplit. Héjastól, csak le kell mosni. Rá az ubikat. Ismét krumpli, majd rá kapor. Ráöntesz olyan levet, amibe 1 literenként (víz) kell 1 nagyobb evőkanál só.
Rakhatsz még az ubik közé foghagymát, szemes borsot. Ecetet semmiképp, annak nincs köze a kovi ubihoz, max egy kiskanálnyit, állítólag attól keményebb marad. Ne tedd ki a tűző napra egész időre, mert megsárgul, és megtottyad, ha nagyon nagy a hőség. Tedd ki naponta 4-5 órára, a többi időben ne érje közvetlen nap, csak legyen jó melegen.
Kevés sót teszel bele, attól lesz az íze savanyú.
5 literes üveg aljára teszek kaprot,majd a megmosott uborkát a tetejére fehérkenyeret és 2 csapott evőkanál sót és víz.
Én apró / 3 cm / uborkából szoktam csinálni és csak megszurkálom.Nem lesz lágy, nagyon ropogós és finom.
A fokhagymát nem szeretem bele.
Én így,20 éve:
A uborkákat hosszában bevágom,az üveg aljára jó sok kaprot teszek.Utána beledobálom az uborkát,majd ráöntöm a levet,tetejére még egy kis kapor,majd kenyér tiszta rongyba téve.Literenként 1 evőkanál só,és egy evőkanál ecet(10%).Mindig teszek ecetet,mert nélküle nekünk nem ízlik,nem elég savanyú.Kiteszem az erkélyre,de úgy hogy csak délelőtt érje a nap,délután már ne.1 nap után a kenyeret kidobom róla,és így még kb 2-3 napig tartom kint.Fokhagymát nem teszek,úgy nem szeretjük.
Próbáld meg így,Nekem mindig nagyon finom a koviubim,akik kostólták,kérték a receptemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!