Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem tudok jó kovászos...

Miért nem tudok jó kovászos uborkát csinálni? :S Mit rontok el?

Figyelt kérdés
Tettem az üvegbe elég kaprot és kenyeret is. Napokig volt a tűző napon, de mégsem elég savanyú. Mi lehet a baj?
2011. júl. 20. 21:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Savanyú az életben nem lesz szegény koviubid:D A kovászos uborkának nem feltétlenül savanykás az íze. Kovászos... :D


Próbáld meg úgy, hogy :


Teszel az üveg aljára egy kisebb csokor kaprot, rá egy felkarikázott régebbi, akár kicsit szottyadt krumplit. Héjastól, csak le kell mosni. Rá az ubikat. Ismét krumpli, majd rá kapor. Ráöntesz olyan levet, amibe 1 literenként (víz) kell 1 nagyobb evőkanál só.


Rakhatsz még az ubik közé foghagymát, szemes borsot. Ecetet semmiképp, annak nincs köze a kovi ubihoz, max egy kiskanálnyit, állítólag attól keményebb marad. Ne tedd ki a tűző napra egész időre, mert megsárgul, és megtottyad, ha nagyon nagy a hőség. Tedd ki naponta 4-5 órára, a többi időben ne érje közvetlen nap, csak legyen jó melegen.

2011. júl. 20. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Kevés sót teszel bele, attól lesz az íze savanyú.

5 literes üveg aljára teszek kaprot,majd a megmosott uborkát a tetejére fehérkenyeret és 2 csapott evőkanál sót és víz.

Én apró / 3 cm / uborkából szoktam csinálni és csak megszurkálom.Nem lesz lágy, nagyon ropogós és finom.

A fokhagymát nem szeretem bele.

2011. júl. 20. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt még nem írtam, hogy a tűző napon tartom és 3-4 nap alatt kész. Akkor kell bevinni, ha már nincs benne eredeti zöld színű csíkozás.
2011. júl. 20. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok, azt nem írtam, hogy négy helyen beszoktam vágni, az uborka két végétől fél centi távolról a másik oldalig. Remélem érthető :) Nekem mindig nagyon finomra sikerül.
2011. júl. 20. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
45%

Én így,20 éve:

A uborkákat hosszában bevágom,az üveg aljára jó sok kaprot teszek.Utána beledobálom az uborkát,majd ráöntöm a levet,tetejére még egy kis kapor,majd kenyér tiszta rongyba téve.Literenként 1 evőkanál só,és egy evőkanál ecet(10%).Mindig teszek ecetet,mert nélküle nekünk nem ízlik,nem elég savanyú.Kiteszem az erkélyre,de úgy hogy csak délelőtt érje a nap,délután már ne.1 nap után a kenyeret kidobom róla,és így még kb 2-3 napig tartom kint.Fokhagymát nem teszek,úgy nem szeretjük.

Próbáld meg így,Nekem mindig nagyon finom a koviubim,akik kostólták,kérték a receptemet.

2011. júl. 20. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!