Brassói recepte?
Az az igazság,hogy soha életemben nem csináltam még brassóit.Viszont segítsetek már egy receptel,mert a neten több féleképpen írják.Nem merek belevágni,mert már többször jártam úgy,hogy helytelenül volt megadva a recept.Pedig nem kezdő házi asszony vagyok.
A válaszokat köszönöm!
Ahány ház, annyi szokás kategória! Az én változatom:
Apróra szelt vöröshagymát dinsztelek, beleforgatom a kockára vágott husit, sózom, ízlés szerint borsozom, és pici vízzel födő alatt puhára párolom. Amikor puha, födő le, elsütöm alóla a vizet teljesen addig, hogy a husi is szép rózsazsínüre pirul.
Ekkor keverem hozzá az előre készre sütött (szintén kockára vágott) krumplit, majd jó adag zúzott foghagymát kavarok hozzá. Gázt elzárom alatta, pár percre beborítom, hogy a fokhagyma átjárja.
Én az elején teszem bele a fokhagymát, és adok hozzá egy nagyon pici pirospaprikát is, hogy legyen színe, meg kevés majorannát-bazsalikomot. Jó szaftosra csinálom, én úgy szeretem, mikor eláztatja a krumplit. :)
Tudom, hogy ez nem a klasszikus brassói, de ez is egy változat. Próbálj ki szerintem többet, és maradj annál amelyik legjobban ízlik.
A krumplit én sütőben sütöm hozzá, kockákra vágom, só+bors+pici olaj, és sütőpapírra terítem. Amíg készül a brassói, ez is megsül, nem kell vele foglalkozni.
Első vagyok!
:)))
Tetszik, hogy alapjaiban szinte mind ugyanaz. Azt a zöldborsós változatot én is ki fogom próbálni, csak legyen olcsóbb a borsó, mint amit tegnap láttam. 1000/kg.
A Brassóiba nem kell vöröshagyma!
Az a pörkölt...
Pont az a lényege, hogy nem szaftos, hanem száraz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!