Hogyan készítitek el a Brassóit?! Ötletek?
Mai ebédnek ezt az ételt szántam :)
több féle elkészítéssel találkoztam,de kíváncsi lennék hogy ti hogyan készítitek el! :)
csirkemellet fölaprít, megsóz
hagymát olajon megfonnyaszt, pirospaprikát rászór
ebben a húst megforgata, megsóz és megpirít
fokhagymát, borsot rászór
hasábburgonyát másik edényben olajban kisüt
husival összekever
:-)
Ha vöröshagymát használsz hozzá, már köze nincs a brassóihoz...
Összekeveritek a pörkölttel...
Csirkemellből ne csináld,mert abból nagyon száraz lesz. Csak a sertéscomb vagy lapocka jó hozzá.
Zsírban kell főzni,mert olajjal nem lesz jó szaftja.
Egy evőkanál zsírt felforrósítok,ráteszem a kockára vágott húst. Átpirítom rajta,ha már kifehéredett,teszek rá sót,borsot,pirospaprikát. Ha kell öntök alá egy kevés vizet. Ha megpuhult,akkor zsírjára sütöm.
Közben a kockára vágott krumplit olajban kisütöm. A zsírjára pirított húshoz keverem,teszek rá zúzott fokhagymát,és együtt még átforgatom.
Savanyúság feltétlen kell mellé.
csatlakozom a disznóhúsos változathoz, bár mindenki abból csiinálja , amiből szereti.
sovány lapockát kockára vágok, forró zsíron megforgatom, sózom, aztán hagyom, hogy saját levet eresszen.
teszek bele fokhagymát is és ha kell egy csöpp vízzel pótolom, amig meg nem puhul. ekkor zsírjára visszasütöm pirosas legyen, de ne száradjon ki.
közben másik serpenyőben a kockára vágott leszárított krumplit is pirosra sütöm, szintén zsírban.
ha mindekettő kész, a fölösleges zsírt leöntöm róluk, és összeborítom. bors, só, ha még kell, és újra frissen préselt fokhagyma. de ekkor már tálalom is, mert frissen az igazi.
szűzpecséből lenne a legfinomabb, de , háááát, azt nem bírja a pénztárcám:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!