Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen húsból készititek a...

Milyen húsból készititek a brassóit? És mi az igazi brassói receptje?

Figyelt kérdés
2009. márc. 10. 08:58
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

én mindig ezt a receptet használom hozzá :D


# 60 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb,

# 10 dkg füstölt szalonna,

# 20 dkg hagyma,

# 4 gerezd fokhagyma,

# 1 kávéskanál morzsolt majoránna,

# 80 dkg zöldborsó (40 dkg tisztított),

# 1 csokor petrezselyem,

# 1 hegyes paprika


Elkészítés:


1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.


2. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk.


3. Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, leöblítjük, kevés sós vízzel puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit-magjait (részben) eltávolítjuk, kisebb kockákra aprózzuk.


4. A puhára párolt húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót, utána sózzuk-borsozzuk, összeforrósítjuk, lazán belekeverjük a petrezselymet, végül tálra halmozzuk, és megszórjuk a paprikakockákkal. Pirított hasábburgonyával, vegyes salátával kínálhatjuk.

2009. márc. 10. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Szia!


Én sertésből szoktam csinálni (combból), szerintem abból a legfinomabb (pulykából vagy csirkéből sokkal ízetlenebb).


Nálunk az Alföldön borsóval készítik, Pest környékén azt hallottam csak fokhagymával.


Az én receptem a következő:


1 nagy fej hagymát feldarabolok és olajon megpirítom, hozzáadok 2 gerezd fokhagymát reszelve, majd a csíkokra vágott húst is rádobom.


Fűszerezem delikáttal, pici pirospaprikával (csak a színe miatt), 1 mokkáskanál paradicsompürével, sok őrölt borssal.


Az egészet átpirítom, felöntöm pici vízzel, főzöm, amíg a hús megpuhul, amikor már félig megfőtt a hús, hozzáöntök egy csésze zöldborsót, és készre főzöm, a végén zsírjára sütöm.


Köret:


A krumplit kockára vágva sós vízben félig megfőzöm, majd olajban kisütöm, ha kész, a husival összekeverve tálalom.


Koviubival a legeslegfinomabb.


Levesnek paradicsomlevest szoktam főzni hozzá.


Próbáld ki, nagyon finom, jól bevált recept!

2009. márc. 10. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem halottam a borsós válltozatról de biztos hogy van aki így csinálja.Az én receptem:disznóhús kockára vágva amit rádobunk az előzőleg megpárolt nem túl sok vöröshagymára és jó sok fokhagymára,így pároljuk tovább lassú tűzön,fedőalatt.Ízesítjük sóval és borsal,semmi mással.Vizet csak akkor engedünk rá ha nagyon szükséges.Sült krumplival tálaljuk.Én ezt egy szakácstól így tanultam.
2009. márc. 10. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
82%
Az én receptem a következő: sertésből vagy csirkemellből szoktam csinálni, kockára vágom a húst, majd elkezdem párolni,mikor puha elfőzöm a levét, egy pici olajat teszek alá, hogy piruljon, ekkor teszek bele jó sok fokhagymát és morzsolt majorrannát. Összefőzőm és kész, ebben nincs vhagyma, kockára vágott, sült krumplival és savanyúsággal tálalom. Jó étvágyat.
2009. márc. 10. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Kösz a segitséget,már folyik a nyálam...
2009. márc. 10. 14:08

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!