Milyen húsból készititek a brassóit? És mi az igazi brassói receptje?
én mindig ezt a receptet használom hozzá :D
# 60 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb,
# 10 dkg füstölt szalonna,
# 20 dkg hagyma,
# 4 gerezd fokhagyma,
# 1 kávéskanál morzsolt majoránna,
# 80 dkg zöldborsó (40 dkg tisztított),
# 1 csokor petrezselyem,
# 1 hegyes paprika
Elkészítés:
1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
2. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk.
3. Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, leöblítjük, kevés sós vízzel puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit-magjait (részben) eltávolítjuk, kisebb kockákra aprózzuk.
4. A puhára párolt húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót, utána sózzuk-borsozzuk, összeforrósítjuk, lazán belekeverjük a petrezselymet, végül tálra halmozzuk, és megszórjuk a paprikakockákkal. Pirított hasábburgonyával, vegyes salátával kínálhatjuk.
Szia!
Én sertésből szoktam csinálni (combból), szerintem abból a legfinomabb (pulykából vagy csirkéből sokkal ízetlenebb).
Nálunk az Alföldön borsóval készítik, Pest környékén azt hallottam csak fokhagymával.
Az én receptem a következő:
1 nagy fej hagymát feldarabolok és olajon megpirítom, hozzáadok 2 gerezd fokhagymát reszelve, majd a csíkokra vágott húst is rádobom.
Fűszerezem delikáttal, pici pirospaprikával (csak a színe miatt), 1 mokkáskanál paradicsompürével, sok őrölt borssal.
Az egészet átpirítom, felöntöm pici vízzel, főzöm, amíg a hús megpuhul, amikor már félig megfőtt a hús, hozzáöntök egy csésze zöldborsót, és készre főzöm, a végén zsírjára sütöm.
Köret:
A krumplit kockára vágva sós vízben félig megfőzöm, majd olajban kisütöm, ha kész, a husival összekeverve tálalom.
Koviubival a legeslegfinomabb.
Levesnek paradicsomlevest szoktam főzni hozzá.
Próbáld ki, nagyon finom, jól bevált recept!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!