Így jó lenne a brassói?
Életemben először szeretném csinálni...
Szóval húst kockára vágom, kevés zsíron pirítom, fűszerek rá (só, bors, paprika, delikát, majorana), pici víz rá,h szaftja legyen és sok zúzott fokhagyma. Serpenyőben félig megpíritom a kockára vágott krumplit. Utána a ketőtt összekutyulom egy picit olajozott tepsiben, pluzs párolt zöldborsó hozzá. Kb 10-15 percig még sütőm :) (Ha jó a krumpli...)
Vélemény???
Uborka salátát találnék hozzá^^
Tényleg arra tippek??? :) Szeretném feldobni,ha lehet... :)
igen, fehérre piritod a husit, utána sozod. de ennyi.
felöntöd kis vizzel, lefeded és puhára párolod.
mikor készen van a hus, akkor kell rá a fokhagyma meg a bors és a paprika.
mi sima sültkrumplit csinálunk öszekeverjük és kész.
uborka salit is feldobhatod pirospaprikával, borssal és fokhagymával. mi igy szoktuk.
a zöldborso már csak ráadás az nem is muszáj:)
Szerintem túlspirázod. A kockára vágott húst előtte főzd meg, hogy puha legyen (ezt senki sem csinálja meg, biztos csak én). Ezután tedd egy serpenyőbe a húst kevéske olajjal, süsd, míg nem kezd szép barnás-pirosas kérge lenni. A krumplit csak később tedd bele, mert annak elég fele annyi idő is. Csak előbb jól csöpögtesd le, hogy fröcsköljön a víz a forró olajtól. Megsaccolva olyan 20 esetleg 25 perc alatt meg is sül minden. Én sütés közben és után is meg paprikázom és megborsozom. Szűrőkanállal szedd ki óvatosan, ha teflonosban sütöttél, meg ne sérüljön. Elbír egy kis sót is a legvégén, savanyú uborkával eléggé zsír kaja.
Megvan mit reggelizek holnap :D
Majdnem. Szaftja a víztől nem lesz.
Én így készítem: Kevés füstölt szalonnát kisütök. Két dologra szoktam figyelni: Ne legyenek félig sült, üveges részek, de meg se piruljon. A szalonnát félre teszem.
A zsírjában üvegesre párolok egy közepes fej hagymát, majd rádobom a csíkokra vágott húst. Az elején erősebb tűzön fehéredésig sütöm, majd csökkentve a hőt csendesen párolom. Saját levében!
Amíg a húsi így elvan magában, a krumplival foglalkozom. Megtisztítom, lehetőség szerint egyforma csíkokra vágom. Hasonló méretűre mint a husi.
Bő forró olajban aranybarnára sütöm. Papír törlőkendőre szedem ki, de jól le is csöpögtetem.
Közben, hogy a hús jobban érezze magát, s ne unatkozzon, adok neki zúzott foghagymát és majoránnát. Utóbbit nem mindenki szereti, ezért csak mértékkel. Van, aki bőven szór rá. Csak akkor öntök alá kevés vizet, ha elkerülhetetlen.
Ha már puha, összekeverem a krumplival. Szórók rá pirospaprikát, s enyhén megsózom.
Néha ettől eltérek. Akkor kevés húslevessel pótolom a folyadékot, nem vízzel.
"húst előtte főzd meg, hogy puha legyen"
Akkor a húsból kifő sok anyag nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!