Tegnapról maradt nem kevés brassói, mit tudnék belőle készíteni ma ebédre?
csinálj egy jó lecsós pörköltalapot, a húst abban főzd at egy kicsit. a krumplit mikróban átmelegítheted, egyszer meg lehet enni.
vagy ledarálni a krumplit, egy kis liszttel tojással, zsírral összegyúrni, és krumplifánknak kisütni a lecsós hús mellé.
Hátakkor mért nem sütöben melegíted át...
De inkább nem írtam semmit, mert én nem vagyok ennyire finnyás, örülök, ha van kaja, és nem kell főni/sütni.
Sorry
Sorry mi sem vagyunk finnyásak, csak a sült krumpli még mindig frissen jó nem hűtőben egy napig állva. A másik szeretek főzni...
És gondoltam megkérdem, hogy miként tudnám újra felhasználni, de látom itt is csak az oltást lehet kapni :S
A normális válaszadóknak köszönöm szépen. :)
A rakott tésztát (tejföllel alaposan meglocsolva) jó ötletnek tartom.
Megpróbálhatsz esetleg "varázsolni" belőle egy "gulyásleveshez hasonlító" valamit is, telerakva zöldségekkel, csípős paprikával.
Tudom, hogy már késő, de talán legközelebb még jól jöhet.
Én a karcagi barátnőmtől tanultam a következő "brassóit":
Megcsinálom a brassóit, ahogy szoktuk. Aztán készítek egy pörköltalapot (hagymát párolok majd pirospaprikát dobok rá) és erre ráteszem a sült húst és krumplit, majd annyi vízzel, hogy éppen ellepje, felöntöm. Ha még kell, sózom, borsozom, őrölt köményt teszek rá, majd nagy lángon elkezdem összeforralni. Egészen addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik. Kavargatni kell és fröcsög, de megéri, mert a végén egy tök finom paprikás krumpliszerűség lesz belőle. Kovászos uborkával isteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!