A kakaós csiga tésztáját hogy kell kinyújtani, felvágni, hogy csiga formája legyen?
Figyelt kérdés
de lépésről lépésre, hogy hányszor hány cm legyen, köszönöm előre is a segítséget!2012. máj. 8. 10:29
1/10 anonim válasza:
Legyen minél vékonyabb (azért ne túl vékony) és ne kerek hanem négyszögeletes. Lekened olvasztott vajjal, megszórod kakaóval, feltekered és aztán szeleteled.
2/10 anonim válasza:
Hát hogy hányszor hanyas legyen az függ attól mennyi a tészta de nyújtsd el téglalap formára ujjnyi vastagra vagy még vékonyabbra.A szélessége(tehát onnan nézve ahonnan majd feltekered )legyen kb 30-40 cm.Kend le olajjal szórd meg cukros kakaóval és tekerd fel jó szorosra.Vagdosd fel 2 cm -es szeletekre és amikor a tepsibe rakod akkor a végét ami úgy fityeg hajtsd alá és akkor kevésbé fog kifolyni a fini kakaós szirup.Tegyél sütőpapírt is alá ha jót akarsz magadnak:))
3/10 anonim válasza:
jól írta az előző, ha kelt tésztából csinálod, kend le tojással is, és amikor már szép pirosra sült, locsold meg egy kis langyos tejjel, így sokáig puha marad.
4/10 anonim válasza:
Én cérnával szoktam szeletelni, akkor nem lapulnak el.
6/10 A kérdező kommentje:
én is így próbáltam, úgy hogy kinyújtottam megkentem, aztán feltekertem, kb mint ahogy a bejglit is, és szeletekre vágtam, de nem lett szép csiga formája :(((
2012. máj. 8. 22:02
7/10 anonim válasza:
Szét kell húzni kicsit a rétegeket és lelapogatni
8/10 anonim válasza:
Mármint amikor már a tepsire raktad akkor :D
9/10 anonim válasza:
Mondom, ha cérnával vágod nem lesz lapos. Amikor már tepsin volt, felszelve, akkor még kelesztetted fél órát sütés előtt?
10/10 anonim válasza:
Te sztem nem vágod h mit mond. Ha nincs kicsitszéthúzgálva meg lelapogatva mikor már a tepsin van akkor közel nem fog úgy kinézni mint amit a pékségben lehet kapni. Kelesztheted ameddig akarod.
A tetején kicsit finoman széthúzod a rétegeket és kicsit lelapogatod mint már írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!