Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kakaós csiga kelt tésztájábó...

A kakaós csiga kelt tésztájából lehet fánkot készíteni?

Figyelt kérdés
A szalagos fánk receptje eddig nem vált be, mert nem sikerült megcsinálnom. Nem vagyok gyakorlott háziasszony.
2012. febr. 2. 09:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez a recpt amit írok neked olyan mint a szalagos fánk csak egyszerübb és gyorsabb... Évek óta ezt sütöm. Szép szalagos lesz ::


Gyors Fánk

3 tojás sárgája

2dl tejföl

2,5dkg élesztő

2dl tej

50dkg liszt

csipet só

izlés szerint rum

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk: A liszthez adjuk a tojás sárgáját a 2dl tejfölt : Majd a felfutott élesztőt hozzáadjuk. Az egészet sima tésztává gyurjuk . /NEm kell agyon dagasztani csak szép sima legyen/ fél óra alatt a duplájára kelesztjük. Majd a kiszagatjuk a fánkokat és még 20 percig kelesztjük meleg helyen...

Mindig teszek a tésztába 1dl rumot ..


A kakaós csiga tésztája kicsit nehezebb ezért nem lesz jó belőle a fánk..

2012. febr. 2. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Mi volt eddig a probléma, miért nem sikerült eddig a szalagos fánk? Ha leírod, mi a gond, hátha tudunk segíteni, mit csinálj másképp. Ha szeretnéd, receptet is írok szívesen, ami nekem eddig mindig szuper lett.
2012. febr. 2. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Második vagyok. Az első válaszoló által leírt tejfölös fánk is jónak tűnik, talán én is kipróbálom a napokban. De én tennék bele 2-3 evőkanál cukrot is. Meg is sütöm, mert kíváncsi vagyok, miben más ez a recept.

Kedves első, ez a fánk puha marad kihűlés után is? Nem kell bele egy kis vaj vagy margarin? Vagy a tejföl épp elég zsíros hozzá? Nem mindig van itthon vajam vagy margarinom, de tejföl szinte mindig akad a hűtőben, ezért is szimpatikus a recepted. Esetleg natúr joghurttal vagy kefirrel is működne, vagy ehhez kifejezetten tejföl kell?

2012. febr. 2. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Eddig a probléma a cukorral volt. A megadott mennyiséget tettem bele de csak lapos korongok lettek sütés után. Azután próbáltam kevesebb cukorral is de nem sikerült. 4 szer vagy ötször próbáltam de még mindig nem lett az igazi és feladtam./ez nem most volt/ Most gondoltam rá hogy talán újra megkísérlem a dolgokat.
2012. febr. 2. 13:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok. A fánk kihülés után is puha marad a tejföl miatt. Kefirel még nem probáltam mert a kefir állitolag savanyú lesz a tésztája . Natur joghurtal már csináltam és úgy is jó volt..

A porcukrot meg majd én teszek a tésztába...

Ha kiprobáltad majd ird meg hogy milyen lett..

2012. febr. 2. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Megint a második vagyok. Cukor helyett csináld édesítőszerrel (tablettással vagy porral, én tablettásat használok). A kelt tésztákat általában "lehúzza" a cukor, az édesítőtől sokkal könnyebb lesz. 50 dkg liszthez 20 szem édesítő tablettát szoktam tenni, csak az élesztő felfuttatásához használok 1 kávéskanál cukrot. Minden kelt tésztát így készítek, a fánkot is. Próbáld ki, hátha beválik. Ja, és nem kell sok zsiradék sem a fánk tésztájába, az is elnehezíti. Fél kg liszthez max. 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin.

De leírom, hogy én hogyan készítem, mert van még egy trükk.


Szóval a recept:


50 dkg liszt

2-2,5 dkg friss élesztő + 1 kávéskanál cukor

csipet só

1 evőkanál rum vagy pálinka (az alkohol azért jó bele, mert akkor nem szívja fel az olajat a tészta sütés közben)

2 egész tojás (különválasztva, a fehérje habbá verve!)

5 dkg olvasztott margarin

kb. 3-3,5 dl langyos tej


Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatom. A liszthez keverem a sót, 2 tojássárgáját, rumot, a felfuttatott élesztőt, és annyi tejet, hogy jó puha tésztát kapjunk. Közben fokozatosan belecsorgatjuk az olvasztott margarint is. Végül beledagasztjuk a habbá vert fehérjét (ez a trükk, ettől lesz nagyon könnyű a tészta). Pár perc alatt ezzel is jól kidagasztjuk. 1 órát letakarva meleg helyen kelesztjük, majd lisztezett deszkán óvatosan kinyújtjuk, vagy inkább kézzel ellapogatjuk, kiszaggatjuk, és bő, forró olajban sütjük. Egyik felét fedő alatt sütjük, miután megfordítottuk, fedő nélkül sütjük készre.


Ez a recept nekem mindig sikerül, nagyon finom, habkönnyű fánkokat kapunk, és nekem eddig még sosem esett össze.

2012. febr. 2. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Kedves első, köszönöm szépen, hogy válaszoltál, ki fogom próbálni! :)
2012. febr. 2. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

első vagyok .Én pedig kiprobálom a hétvégén a te receptedet kedves 2 ..

Köszi

2012. febr. 2. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
ó, bocsánat, kihagytam az édesítőt. 20 szemet rakok bele, előtte feloldom egy kis langyos tejben.
2012. febr. 2. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!