Sűrgős! Miért törik a kókusztekercs barna kekszes tésztája nyújtás közben? Nem tudom kinyújtani, mit lehet vele csínálni?
Kicsit kevés vízzel locsold meg a tésztát .de ne legyen túl vízes. Vízes kézzel tekerd fel. Az is segit ha leteritesz sütő papirt és azt is kevés vízzel meglocsolod ,és a papiron nyujtod ki a tésztát: Ahol törik ott tapaszd nedves kézzel. Remélem sikerül.
Nekem igy mindig sikerül...
Igen a tészta legyen mindig lágyabb, nedvesebb később a hűtőben úgyis keményebb lesz.
Amikor én csináltam nekem még az is gondot okozott hogyan nyújtsam ki mert folyton odaragadt a sütőpapírhoz meg a nyújtófához.
Ehhez eleinte lisztet használtam később kávédarálón porrá daráltam a kekszet és azt szórtam a tészta alá és azzal simítottam végig a tészta tetejét így nem ragadt a fára.
Utána meg a sütőpapírt felemeltem és elkezdtem höngörgetni a tésztát, kézzel kicsit rásegítettem és így összejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!