Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sűrgős! Miért törik a kókuszte...

Sűrgős! Miért törik a kókusztekercs barna kekszes tésztája nyújtás közben? Nem tudom kinyújtani, mit lehet vele csínálni?

Figyelt kérdés
2011. dec. 22. 13:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Kicsit kevés vízzel locsold meg a tésztát .de ne legyen túl vízes. Vízes kézzel tekerd fel. Az is segit ha leteritesz sütő papirt és azt is kevés vízzel meglocsolod ,és a papiron nyujtod ki a tésztát: Ahol törik ott tapaszd nedves kézzel. Remélem sikerül.

Nekem igy mindig sikerül...

2011. dec. 22. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen a tészta legyen mindig lágyabb, nedvesebb később a hűtőben úgyis keményebb lesz.

Amikor én csináltam nekem még az is gondot okozott hogyan nyújtsam ki mert folyton odaragadt a sütőpapírhoz meg a nyújtófához.

Ehhez eleinte lisztet használtam később kávédarálón porrá daráltam a kekszet és azt szórtam a tészta alá és azzal simítottam végig a tészta tetejét így nem ragadt a fára.

Utána meg a sütőpapírt felemeltem és elkezdtem höngörgetni a tésztát, kézzel kicsit rásegítettem és így összejött.

2011. dec. 22. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Kemény a tészta? Mivel lágyítottad? Meggylé, tej, lekvár? Tegyél még hozzá egy kicsit.
2011. dec. 22. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!