Hogy csináljam, hogy ne áztassa el a tésztát?
Nem a legjobb választás.
Szűrőn hagyd kiolvadni, hadd csepegjen jól ki. Vagdosd fel kisebb darabokra, mikor már kezd kiengedni.
Ezután két tippem van:
1. Valahogy leitatod (a papírtörölköző ráragad, a vásznat nem tudom hogyan lehet utána kimosni). Esetleg a kiolvasztás végén egy pár fordulat gyümölcscentrifugával.
2. Beteszed a sütőbe egy tepsibe egy időre, a legkisebb fokozaton, mintha aszalnád.
Utána az eperdarabkákat lisztbe forgatva tedd a kuglóf tésztájához.
Nekem sokkal jobban bevált, hogy a készre kevert tésztához gyorsan hozzákeverem a FAGYOS epret, és AZONNAL sütöm. Igy még soha nem áztatta el a süteményt és nagyon finom lett, mintha frissen szedett eperböl lellen.
A lecsepetgetös módszert nem szeretem, mert az eper fele elfogy, ezen kivül az ize sem lesz igazán olyan, mint ha igaz lenne, hanem inkább befött-szerü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!