Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most akkor hogyan csináljam a...

Most akkor hogyan csináljam a húsgombócot a levesbe?

Figyelt kérdés

Már annyi félét olvastam,hogy össze-vissza zavarodtam...hol azt írják tegyek bele zsemlemorzsát,hol hogy nehogy tegyél,hol liszttel írják hol rizzsel,vagy búzadarával,van ahol a tojást mondják,hogy az tartja össze,de valaki azt írta soha nem tesz bele tojást...

Na most akkor melyik a jó,a bevált?

Én egyébként örülnék egy tojás nélküli,rizses húsgombóc receptnek,ha van ilyen!?

Köszönöm!



2012. ápr. 11. 14:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Èn teszek bele borsot, fokhagymát, 1tojást, egy kis kanàlnyi lisztet ès grizet. Nagyon finom;)
2012. ápr. 11. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Kb fél kiló húshoz mennyi liszt és dara?


Egyébként továbbra is várom a rizses húsgombóc recepteket!

2012. ápr. 11. 15:10
 3/5 anonim ***** válasza:
77%
Lisztbõl nagyon kevés kell annyi hushoz is nyakig elég egy jò kokós kàvéskanálnyi liszt, a daràt meg szemre, hogy ne legyen se túl làgy se tùl kemèny a hus ållaga. Remélem segitettem.
2012. ápr. 11. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
75%

Szia.fasírtot már "sikerült"tojás nélkül véletlenül csinálnom. teljesen jó volt, nem esett szét.

én a húsgombócot rizzsel (bár nem levesbe) úgy készítem, hogy fél kiló húshoz főzök 12,5 deka rizst.

a rizs alá teszek egy kisfej hagymát, így nagyon ízletes lesz.vagyis egy kevés zsíron megdinsztelek egy kisebb hagymát apróra vágva, ráteszem a rizst, átforgatom, pirítom egy kicsit.másfélszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm, kicsit sózom és jól átkeverem. fedő alatt hagyom, hogy azt a vizet felvegye.ha ez megtörtént, félrehúzom és konyharuhával bebugyolálom, úgy hagyom tovább puhulni.

ha puha,(nekem pergős ízlik) akkor öszekeverem a darált hússal, ízlés szerint még sózom, borsozom, ráütök egy tojást és jól összegyúrom. ha lágynak tűnik, akkor teszek hozzá kb egy ek. lisztet. vizes kézzel formázható gombócokat készítek.

én paradicsomszószba szoktam ezt főzni, de szerintem semmi akadálya egy jó hús,-vagy zöldséglevesbe belefőzni.

esetleg egyéb fűszert, pl majorannát, őrölt köményt is lehet hozzátenni ízlés szerint.

2012. ápr. 11. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Bocsi,hogy eddig nem reagáltam,köszi a válaszokat!:)

Tojás nélkül is egybemarad,kis reszelt krumplival,s lisztbe forgatva,Én így csináltam!:)

2012. ápr. 16. 10:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!