1 személyre pörkölt. Hogyan csináljam?
A karaj eléggé száraz hús, nemigazán pörköltnek való, nem lesz belőle szaftos pörkölted. Inkább rántani szokták. De azért leírom:
Apróra vágott vöröshagymát zsíron dinsztelj meg (ha van, jó hozzá 1 karikára szelt zöldpaprika is). Amikor a hagyma aranysárga, egy korty vízet (nem többet) önts rá, és gyorsan fedd be. Ezáltal a hagyma sűrűbb szaftot ad. (Van aki ezt a műveletet megcsinálja 2x, 3x is). Majd belerakod a kockára vágott húst, alaposan átforgatod benne, nemcsak "fehéredésig", egy kicsit tovább is. Amikor már a hús is kezd levet engedni, szórj rá egy kis törtpaprikát, rögtön engedd fel hidegvízzel, sózd meg. Ha felforrt, vedd takarékra. Vizet csak annyit önts rá, hogy az ne lepje el teljesen a husit, mert különben nagyon híg lesz a leve!!
A karaj csontokat szerintem nem célszerű beleraknod, azt tedd félre, jó lesz egy kis csontlevesnek zöldséggel, tésztával.
A pörkölthöz ha akarsz kavarj nokedlit, vagy főzz ki tésztát, esetleg rizst köretnek.
vékony csíkokra vágva, csinálj belőle tokányt. úgy, mint a pörköltet, csak nem kell bele paprika., kis só, adja ki a saját levét. ezután pici víz hozáadásával puhára párolni a húst, majd tetszes szerint dúsítani, zöldborsóval, gombával, mexikóival.. stb.
ha puha , leszórod egy fakanál liszttel, átkevered, és egy kis hidegvízzel elkevered. főzőtejszín, tejföl, mustár mehet bele ízlés szerint. a szaft mártásszerű legyen.
tésztával rizzsel laktató és finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!