Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kacsát szeretnék sütni római...

Kacsát szeretnék sütni római tálban. Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Tegyek alá kacsa zsírt, vagy vizet? Meddig süssem, és hány fokon? A mellével lefelé, vagy felfelé helyezzem bele a tálba? Milyen fűszereket tegyek rá?

2012. ápr. 8. 09:24
 1/8 anonim ***** válasza:
rómaiban nem lesz jó a kacsa,mert nem sül ki a zsírja.
2012. ápr. 8. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
De nincs itthon alufóliám, amit a tepsire tehetnék. Akkor?
2012. ápr. 8. 09:55
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
párold meg a rómaiban,majd tedd simán a tepsibe és öntögesd le alóla a zsírt.
2012. ápr. 8. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Én megsütném rómaiban 180 fokon, amíg meg nem puhul. Aztán levenném a tetejét, 220-230 fokra csavarnám és hagynám pirulni.

Én is tegnap kacsát sütöttem. És nagyon finom lett. A párom azt mondta jobb lett mint az anyukájáé, ami egy elég nagy dicséret, mert anyósomék kacsákat tartanak :)

2012. ápr. 8. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
...és a római tálban mit tegyek alá?
2012. ápr. 8. 10:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, még annyi, hogy csak sózd. Én szeretem nagyon a fűszerest, de anyósomtól megtanultam, hogy így nagyon finom lesz. Csak be kell kockásra vagdosni a húst. Úgy jobban kisül belőle a zsír. Csak vizet kell alá tenni egy kicsit, mert annyi zsír kisül belőle.

Én amit leveszek hájat a kacsáról azt is alá pakolom.

2012. ápr. 8. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a kezecske.
2012. ápr. 8. 10:22
 8/8 doboszoli ***** válasza:

Én így tennék:

Tálat beáztatni, vékonyan kizsírozni. Vizet nem kell tenni bele,(esetleg pár evőkanállal), sütés közben a cseréptálba szívódott víz elegendő. A fűszerezett, darabolt kacsát a bőrös részekkel felfelé tenném a tálba, oly módon bevagdosva a a bőrt, hogy a húsba nem vágok bele. Ha teszel mellé két fél almát, biztos, hogy nem kell víz.

Ha nem hízott kacsa, akkor némi zsiradék is szükséges rá.

Hideg sütőben közepes hőfokon kezdeném sütni, majd félidőben fokoznám a tüzet.Tapasztalatom szerint nem kíván fedő nélküli pirítást, ez a római tál egyik varázsa, de ha akarsz, ám piríts rá, nem okoz bajt, csak ne szárítsd ki.

Hagymás tört krumpli, a kisült zsírral öntözve,és párolt káposzta, méltó kíséretet ad, eme felséges ételnek.

Jó étvágyat hozzá!

2012. ápr. 9. 05:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!