Kacsát szeretnék sütni római tálban. Hogyan csináljam?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én megsütném rómaiban 180 fokon, amíg meg nem puhul. Aztán levenném a tetejét, 220-230 fokra csavarnám és hagynám pirulni.
Én is tegnap kacsát sütöttem. És nagyon finom lett. A párom azt mondta jobb lett mint az anyukájáé, ami egy elég nagy dicséret, mert anyósomék kacsákat tartanak :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Utolsó vagyok, még annyi, hogy csak sózd. Én szeretem nagyon a fűszerest, de anyósomtól megtanultam, hogy így nagyon finom lesz. Csak be kell kockásra vagdosni a húst. Úgy jobban kisül belőle a zsír. Csak vizet kell alá tenni egy kicsit, mert annyi zsír kisül belőle.
Én amit leveszek hájat a kacsáról azt is alá pakolom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én így tennék:
Tálat beáztatni, vékonyan kizsírozni. Vizet nem kell tenni bele,(esetleg pár evőkanállal), sütés közben a cseréptálba szívódott víz elegendő. A fűszerezett, darabolt kacsát a bőrös részekkel felfelé tenném a tálba, oly módon bevagdosva a a bőrt, hogy a húsba nem vágok bele. Ha teszel mellé két fél almát, biztos, hogy nem kell víz.
Ha nem hízott kacsa, akkor némi zsiradék is szükséges rá.
Hideg sütőben közepes hőfokon kezdeném sütni, majd félidőben fokoznám a tüzet.Tapasztalatom szerint nem kíván fedő nélküli pirítást, ez a római tál egyik varázsa, de ha akarsz, ám piríts rá, nem okoz bajt, csak ne szárítsd ki.
Hagymás tört krumpli, a kisült zsírral öntözve,és párolt káposzta, méltó kíséretet ad, eme felséges ételnek.
Jó étvágyat hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!