Mit csinálok rosszul mikor mindent a recept alapján készítek?
A sósnál lehet, hogy valamelyik alapanyag nem egészen olyan, mint ahogy a receptekben szerepel, esetleg más fajta zsiradékot használsz. PL. a margarinok között is nagyon nagy különbségek vannak márkától függöen.
Esetleg a sósakat kicsit tovább sütöd, mint amennyire kellene, kihülés közben jobban megkeményednek.
Én egy ideje sütésre CSAK vajat vagy (ha olyan a recept) sertészsirt használok, és akkor szedem ki, ha mßar világos sárga, nem sütöm sötétebbre.
De ha egy-két receptet belinkelsz, ahol ilyen gondod volt, akkor jobban lehet tanácsokat adni.
Hát az, hogy mindent a recept alapján csinálsz.
Legközelebb ne így csináld, hanem mondjuk kevesebb ideig süsd, folyósabbra csináld a tésztát, stb. A tapasztalat majd segít, hogy jobb legyen.
PRóbáld 5 perccel elöbb kivenni öket. Az elsönél elég, ha a tetején a sajt KEZD sárgulni, de a másodiknál is nekem soknak tünik a sütési idö.
Sós muffinoknál hamarébb kizsárad a tészta, viszont miután kivetted a sütüböl, várj 10 percet, és csak utána szedd ki a sütiket a formából.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!