Mitől repedeznek meg? Miért nem sikerül, amikor mindent a recept szerint csinálok?
az kizárt dolog, mert nem tudom
mi úgy tanultuk, hogy a hengerelt tésztákat, így tehát a makron tésztát is, alaktartóbbá tehetjük, ha a formázás előtt egy picit reszteljük, tehát folyamatos keverés közben 60-70°C-ig hevítjük, majd miután visszahűlt kellő keménységűre, formázzuk
de előttem se szóltak butaságot
amikor már ki van nyomva a sütőpapírra akkor hagyd egy órát pihenni
ha kell recept,nekem tőkéletes makaronjaim lettek ez alapján: 60 darbhoz:
először a krémet készísd el! krém: 1,9dl tejszínt 20 deka étcsokival fel forralsz.
süti:
gramm(kb.5db)tojás fehérjét, 100 gramm cukorral felverjük kemény habbá. egy másik tálba beleszitálunk 270 gramm porcukrot és 180 gramm mandulalisztet(én darált manduéával szoktam).Utána határozott mozdulatokkal összekeverjük a tojáshabbal de ügyeljünk hogy ne törjük össze a habot! ezekután kanállal/habzsákkal sütőpapírra kb 3 cm-s korongokat nyomunk. egy órát hagyjuk pihenni és utána előmelegített sütőben 160 fokon. 10-12 percig sütjük. A siker garantált!! :D
mindenkinek ajánlom az : Akarom mert makaron című receptes könyvet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!