Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől repedeznek meg? Miért...

Mitől repedeznek meg? Miért nem sikerül, amikor mindent a recept szerint csinálok?

Figyelt kérdés
Már párszor próbáltam macaront csinálni, természetesen mindent a recept szerint. De valamiért mindig a teteje repedt meg és nem alulról felfelé puffadt. Ez miért lehet?

2012. febr. 6. 17:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Melyik receptet csinálod? Mert ha nem tudjuk, hogy pontosan hogy sütöd, nem lehet megtalálni, hogy mi nem stimmel.
2012. febr. 6. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
2012. febr. 6. 18:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Itt irta a receptben, hogy a túl rövid ideig tartó pihentetéstöl repedezik ki - valószinüleg nem volt neki elég. HAsonló receptnél többször olvastam, hogy egy éjjelen át pihentetik (hüvös helyen, nem fütött szobábak), akkor lesz igazán jó.
2012. febr. 6. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
81%

az kizárt dolog, mert nem tudom

mi úgy tanultuk, hogy a hengerelt tésztákat, így tehát a makron tésztát is, alaktartóbbá tehetjük, ha a formázás előtt egy picit reszteljük, tehát folyamatos keverés közben 60-70°C-ig hevítjük, majd miután visszahűlt kellő keménységűre, formázzuk

de előttem se szóltak butaságot

2012. febr. 6. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
Nekem azok repedeztek meg csak, amiknek nem volt szép a formája :)
2012. ápr. 29. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

amikor már ki van nyomva a sütőpapírra akkor hagyd egy órát pihenni

ha kell recept,nekem tőkéletes makaronjaim lettek ez alapján: 60 darbhoz:

először a krémet készísd el! krém: 1,9dl tejszínt 20 deka étcsokival fel forralsz.

süti:

gramm(kb.5db)tojás fehérjét, 100 gramm cukorral felverjük kemény habbá. egy másik tálba beleszitálunk 270 gramm porcukrot és 180 gramm mandulalisztet(én darált manduéával szoktam).Utána határozott mozdulatokkal összekeverjük a tojáshabbal de ügyeljünk hogy ne törjük össze a habot! ezekután kanállal/habzsákkal sütőpapírra kb 3 cm-s korongokat nyomunk. egy órát hagyjuk pihenni és utána előmelegített sütőben 160 fokon. 10-12 percig sütjük. A siker garantált!! :D

mindenkinek ajánlom az : Akarom mert makaron című receptes könyvet!

2015. márc. 6. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!