Szeretitek a csirkeszívet? (Esetleg egy jó recept? )
Pörköltet nem szeretnék. :/
Valami levesre gondoltam. Milyen fűszer illik hozzá, mit tegyek bele? :)
csirkeszív "vadasan". dinsztelt hagymára fölteszed a szíveket, fehéredésig kevered. ha kiengedte a levét, abban párolod, minmdig egy pici vízzel pótolva az elfőtt lét. tegyél bele 2 babért, 4-5 szem egészborsot, és két-három szelt citromkarikát héjastól. közben pucolj kb két sárgarépát és kis hasábokra vágva azt is tedd hozzá.
együtt főjön ez a cucc, rövid lével.ha már majdnem zsírjára sült, szórd le két-három fakanál liszttel, és hidegvízzel keverd jól át mártásossá. a babért, citromot eltávolítjuk. ekkor tehetsz bele mustárt, tejfölt (hőkiegyenlítéssel) hogy jó bő szaftos
pikáns legyen. mellé lehet tészta, krumplikrokettel egyenes mennyei.
nálunk külön is lehet kapni, csirke, kacsa, és pulykaszívet. én szoktam belőle, a már említett ételeket főzni, de pl pulykaszívből, egy kitűnő pörkölt is készülhet, de nem erre kíváncsi a kérdező.
májjal együtt hagymán lesütve nagyon finom pástétom is készíthető bármelyik szárnyasból legyen az.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!