Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretitek a csirkeszívet?...

Szeretitek a csirkeszívet? (Esetleg egy jó recept? )

Figyelt kérdés

Pörköltet nem szeretnék. :/

Valami levesre gondoltam. Milyen fűszer illik hozzá, mit tegyek bele? :)


2012. febr. 4. 15:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Húslevesbe belefőzöd, és hamham. :)
2012. febr. 4. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

csirkeszív "vadasan". dinsztelt hagymára fölteszed a szíveket, fehéredésig kevered. ha kiengedte a levét, abban párolod, minmdig egy pici vízzel pótolva az elfőtt lét. tegyél bele 2 babért, 4-5 szem egészborsot, és két-három szelt citromkarikát héjastól. közben pucolj kb két sárgarépát és kis hasábokra vágva azt is tedd hozzá.

együtt főjön ez a cucc, rövid lével.ha már majdnem zsírjára sült, szórd le két-három fakanál liszttel, és hidegvízzel keverd jól át mártásossá. a babért, citromot eltávolítjuk. ekkor tehetsz bele mustárt, tejfölt (hőkiegyenlítéssel) hogy jó bő szaftos

pikáns legyen. mellé lehet tészta, krumplikrokettel egyenes mennyei.

2012. febr. 4. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
levesnek csinálj simán egy csirkeszívgulyást. sok zöldség, krumpli, csipetke.borssal, köménnyel, szép pirospaprikával nagyon jó leves lesz belőle.
2012. febr. 4. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
tárkonyos ragulevest is főzhetsz belőle. zöldség, gomba, borsó...stb.tészta is mehet bele. főzőtejszínnel, tejföllel dúsíthatod, vigyázz a hőkiegyenlítésre.
2012. febr. 4. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk a csirkemájat mindig szívvel együtt árulják. Amikor resztelt májat készítítek, a szívet vékony karikára szelem, a hagymával, zöldpaprikával együtt párolom, és mire készen van a máj, akkorra a vékony szívkarikák is megpuhulnak.
2012. febr. 4. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

nálunk külön is lehet kapni, csirke, kacsa, és pulykaszívet. én szoktam belőle, a már említett ételeket főzni, de pl pulykaszívből, egy kitűnő pörkölt is készülhet, de nem erre kíváncsi a kérdező.

májjal együtt hagymán lesütve nagyon finom pástétom is készíthető bármelyik szárnyasból legyen az.

üdv.

2012. febr. 4. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!