Marcipán krémmel szeretném tölteni a tortát, de mivel
nagyon drága a marcipán, ezért arra gondoltam, hogy
csinálok egy főzött krémet és mandulaaromát teszek
bele. Vajon így marcipán ízű lesz? Valakinek valami
tapasztalat, tipp, vagy recept?
Ha van mandulafád, akkor tudsz majd csinálni házilag marcipánt. Az olajosmagvat porcukorral többször áthengereled.
2012. márc. 14. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 anonim válasza:
Marcipán nélkül valóban nem lesz olyan jó marcipán íze a tortának, de ha van a közeletekben cukrászdiszkont, akkor viszonylag jó áron szerezhetsz be akár kilós kiszerelésű marcipánt is (kb:1800 ft./kg.) Ha egy tortakrémbe kb. 20 dkg.-ot belereszelsz, teszel hozzá egy kis mandulaaromát is (javaslom ami szerintem a legfinomabb a LIDL-ben kapható kis fiolás kiszerelésű aromák, melyek egy keménypapíron vannak egy műanyag borítással lezárva, és többféle aroma van a csomagban kis üvegfiolákban, mandula, vanília, narancs, citrom, és rum), és egy picike zöld ételfestéket is tehetsz hozzá. Így szerintem ízileg, színileg is marcipános lesz a krém. Én biztosan így csinálnám, ezeket tenném egy alaptortakrémbe.
2012. márc. 14. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
Én már készítettem "marcipános " tortát,amiben nem volt egy deka marcipán sem,viszont rendes mandulát forró vízbe dobáltam,ezután könnyen ki lehetett bújtatni a barna héjából,ezt radiátorra tettem egy napra (de biztos jó sütőben szárítani is)ezután diódarálón ledaráltam,majd sima vajkrémbe (porcukor+vaj)belekevertem,annyit,amennyit felvesz,ezt azután meglazítottam pár kanál vaníliapudinggal,ekkor lett egy nagyon jó masszív,de nem nehéz,finom krém,akárha marcipán lett volna. Mondjuk nekünk van mandulafánk, egyébként sajnos ez se olcsó,de olcsóbb,mintha marcipánt használnál.És százszor finomabb a mandulaaromásnál.
2012. márc. 14. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
Lidl-ben szoktam venni csomagolt marcipánt, nagyon finom az íze, jól lehet vele dolgozni, mert jó az állaga és kb fele annyiba kerül, mint máshol a marcipán.
én ezt csináltam a krémnem viszont a fele is elég volt
lidl-ben kapható marcipánt tettem a tetejére, kis golyók formájában
nagyon finom volt
2012. márc. 15. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 anonim válasza:
Lehet készíteni hamis marcipánt:
Hozzávalók:
15 dkg gríz (búzadara)
10 evőkanál tej
10 dkg Rama sütőmargarin
30 dkg porcukor
25 dkg darált keksz
egy üveg keserű mandulaaroma (30 ml) [lehet sima mandulaaroma is, de akkor nem lesz szép zöld a közepe!:)]Elkészítés: A grízt leforrázzuk a tejjel, majd - még melegen, így homogénebb lesz - a következőket keverjük hozzá: sütőmargarin, porcukor, darált keksz, legvégül pedig a keserű mandulaaroma. Én jobban szeretem, mint az igazit, mert nem annyira tömény!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!