Kerti főzőcskézés, ötletek?
Május végén lesz nálunk egy kisebb haveri összejövetel, de min. 2 napos.
Szeretnék pár ötletet kérni, hogy mit lehetne sütni-főzni a 2 nap alatt, kint bográcsban, grillezni, nyársalni, tárcsán sütni.
A lényeg az lenne, hogy ne legyen nagyon drága, tehát elsősorban nem húst szeretnénk sütni.
Ami eddig szinte 100%, hogy egy bablevest csinálunk, de hát csak azt se lehet 2 napig enni...
Nagy étkű, huszonéves fiúk lesznek nagy részt, szóval az ilyen-olyan saláták, zöldségmártogatós most nem jó ötlet... Ha tudtok olyat, ami nem csak frissen, hanem akár másnap, felmelegítve is finom, az lenne a legjobb! :)
Segítsetek a házigazda leányzónak pár ötlettel! :)
Köszi!!
Gondoltam paprikáskrumplira is, de alig van már krumpli itthon, venni meg már csak újat lehet, ami méregdrága még + nem is olyan finom belőle a paprikáskrumpli...
Hamburgerbe fasírtot hogy kell kint sütni? Mit tegyek bele?
grill csirke, dagadó, fasirt , ezeket lehet hidegen is kenyérel ,
házi - Hamburger, tortilla,
tárcsába reggelire tojásrántotta kicsit megturboza kolbász stb, vagy még amit lehet tárcsába lecsó -mi szoktunnk.
Én ababgulyásbol 2 szer annyit csinálnék mint az eredeti terv és másnap chillis babot csinálnék a mardékbol :
Nem tudom merre laksz, a dél-Alföldön még nem is láttam új krumplit. Az öreg, 100.- Ft/kg ha csak 1-2 kg veszel, raschel-zsákolva 80.- Ft/kg, ha 5, vagy 10 kg-s zsákot vásárolsz.
Lehet, hogy célszerű lenne szétnézned közeli kisközségben?
Merthogy nekem rögtön a bográcsos paprikás-krumpli jutott az eszembe.
De nagyon finom bográcsban a csirkehúsos paraszt-tarhonya:
Felteszed a csirkét a bográcsban, mint a pörköltet. Amikor már félig megfőtt a husi, egy kicsit meghígítod a levét, pár szem krumplit darabolsz bele, és ahány fő, annyi marék, plusz még egy marék tarhonya bele. Lehet, hogy a vizet pótolni kell, mert tudod, hogy a tarhonya , ugyanúgy mint a rizs, duplájára dagad.
Tény, hogy nem nagyon néztem szét krumpli ügyben, csak pont ma mondták, hogy 600 ft/kg az új krumpli a zöldségesben.
Amúgy kisebb faluban élek Pest megyében.
Nem zárom ki akkor a paprikáskrumplit sem.
Csilisbabot hogy kell csinálni? Soha nem csinálta még...
Csirkepörköltet tarhonya helyett rizzsel lehet csinálni bográcsban? Vagy esélyes, hogy leragad?
pusztapörkölt, akár lecsókolbászból is. egy kis füstölt szalonna zsíron kiolvasztva, rá a hagyma, a kolbász, amikor már jó pörköltszerű,(kicsit hoszabb lével) akkor bele a tarhonya,majd a krumpli. jó fűszeresen, bors, csípőspaprika, bele egy kis lecsó vagy 1-2 friss paradicsom, paprika, hozzá csalamádé, vagy csemege uborka.
persze ott kell lenni mellette egy fakanalas embernek mindig :)
konyhában azonban és mindig zsíron lepirítom a tarhonyát, és félig megfőzöm, úgy teszem a húsos pusztapörköltbe.
amúgy isteni finom és nagyon laktató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!