Tudnátok adni ötleteket húsvétra, hogy milyen sütit, csináljak? Kezdő vagyok ebben a vendégvárás témában.
0 dkg darált háztartási keksz
4 ek cukrozatlan kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
2 dl tej
4 cl rum vagy néhány csepp rumaroma
A darált kekszet a kakaóporral elvegyítjük. Egy edényben a margarint a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre, és hozzáöntjük a rumot vagy rumaromát. Jól összekeverjük a masszát, és egy közepes méretű tepsibe nyomkodjuk.
Amíg a csokoládémáz elkészül, a hűtőbe helyezzük a masszát. Gőz felett a tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, rákenjük a hűtőből kivett tésztára, majd visszatesszük, hogy a csokoládé a tetejére dermedjen.
Forró vízbe mártott késsel hosszúkás formára szeleteljük.
Elkészítjük a cukormázat: a tojásfehérjét összekeverjük a porcukorral, ha még kíván, akkor tegyünk hozzá porcukrot. Olyan legyen az állaga a cukormáznak, hogy ha felemeljük belőle a keverőkanalat, akkor jégcsapszerűen csorogjon le róla. A cukormázat vastagabb zacskóba szedjük, az egyik sarkát kivágjuk, és dominó pöttyöket „rajzolunk” a szeletek tetejére.Vagy fehércsokival.
A tetejére:
2 tábla tortabevonó csokoládé (20 dkg)
2 ek napraforgó olaj
A cukormázhoz:
1 tojásfehérje
15 dkg porcukor
ha tényleg kezdő vagy, akkor kevert sütiket ajánlom, bögrések, muffinok, gyümölcstorta.
a linzer sem nehéz, ha vállalkoznál gyúrt tésztára.
én a pálinkát ajánlom! :D
...komolyan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!