Gomba, tejszín, disznócombom van itthon. Tudnátok ötleteket adni mit készíthetnék belőle?
A combot csináld meg sült húsnak.
A gomba mennyi?
Fél kg gomba, 1 nagy vöröshagyma és 3,5 dl tejszín, 1 evőkanál liszt az arány, lehet arányosan többszörözni. A hagymát megdinszteled, rádobod a nagyon apróra vágott gombát, és addig párolod, amíg elfő a leve (só nem kell még!). Utána a lisztből és tejszínből habarást készítesz, ráöntöd a gombára, és ha felforrt, akkor sózod. Ha a habarás megfőtt, kész a gombaszósz. A sült húsra önve tálald, rizzsel, esetleg sült krumplival.
A gombaszósz hús nélkül is jó, tésztával vagy rizzsel.
gombás búboshúst. a combszeleteket lisztbe mártva zsiradékon elősütjük, mindkét felét kb 4 percig. zsírozott tepsibe szedjük, a lisztes zsirdékot egy deci vízzel beforraljuk és a húsra öntjük. fólia latt kb 40 percig puhára sütjük.
közben elkészítjük a "búbot". zsiradékon kisfej hagymát dinsztelünk, erre tesszük a kb fél kilónyi szeletelt gombát, és puhára pároljuk.
ha kihűlt egy kicsit egy tojással és zsemlemorzsával, egy csöpp tejszínnel, borssal, petrezselyemmel formázható masszát készítünk. elosztjuk a húsok tetején szép búbosra, és megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!