Maradék főtt sonka, tarja és egyebek átlényegülése húsvét után? Ötletek, receptek eme finomságok "újrahasznosítására"
Sonkás tészta:
A sonka sovány részét szeld kockára, pici zsíron borssal forgasd át. A megfőtt tésztát rakd bele (csak a tésztát sózd egy kicsit) és kavard össze. Van aki ezek után még tejföllel is összekavarja, és sütőben egy kicsit összesüti.
Villás-reggelire (vagy vacsira) "ham end eggs"
A vékonyra szelt sonkát viszonylag bő zsírban hirtelen süsd mindkét oldalát rózsaszínűre, üss mindegyik tetejére egy-egy nyerstojást, és süsd addíg, míg kész a tükörtojás is a tetején. Lapáttal kiszedve, lecsorgatva (aki szereti) a kicsit zsírosabb, szaftosabb kajákat friss, meleg reggeli-vacsora.
Most készült el a maradék főtt-tojásból a tojáspörkölt. Kavartam hozzá egy kis nokedlit, de jó kifőzött tésztával, vagy rizzsel is.
Tojáspörkölt:
Apróra vágott (reszelt) vöröshagymát dinsztelsz (ha kell, egy pici vízzel öntsd fel és födő alatt párold meg), majd törtpaprikával megszórod, felengeded, sót, borsot rá.
Utána besűríted tejfölbe kavart liszttel, és végén belerakod a felszelt főtt tojásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!