Ebédet kellene főznöm valami jó ötletek érdekelnének ki mit ajánl?
egyszerű és gyors kaják érdekelnének :D nincs túl nagy tapasztalatom a konyhában
a válaszokat előre is köszi
köszi :D egyszer kipróbálom jól hangzik :DD
most túros tészta lesz :D
már nincs túlsok minden
vaj, tejföl, felvágottak, szalonna, kolbász úgy kb ennyi használható :D a fagyasztóba meg sokféle hús :D
azt ugyan nem írtad, hogy hagyma, krumpli rizs stb van-e , de gondolom valamelyik , igen.
ha leveszel valami disznóhust a fagyóból (comb, lapocka ) nem írtad, mik vannak, pl rizseshús, tarhonyáshús, brassói, ezek hamar készen vannak és finomak.
vegyél le valami húst a fagyóból, ha felismered, hogy mi, és mi van köretnek való, akkor reggelre közelebb jutunk a
megoldáshoz:D
ha van krumplid, akkor húst sem kell levenni, egy kitűnő tepsis krumplit csináhatsz a hidegkajából is.
főzz krumplit héjában.ha megfőtt, pucold meg, vágd szeletekre. zsiradékkal kenj ki egy tepsit vagy jénait. egy sor krumplit rakjál le szépen. erre felvágott szalámi, kolbász, szalonna, ami van csíkokra vágva. erre egy sor karikára vágott hagyma (ha van) erre megint krumpli.
csinálj sűrű palacsintatésztát,( a tejfölt is használhatod hozzá, ha nincs tojás) ezzel leöntöd a rakott cuccot és szép pirosra sütöd.
kockára vágva kecsappal, vagy savanyúsággal laktató és finom.
na akkor, ha valamilyen húst levadásztál, amit csíkokra lehet vágni, akkor tésztával is csinálhatsz kaját.
egy jókora hagymát összevágsz, amennyire lehet apróra. ha nagy az sem baj, majd elfőzöd. szóval a hagymát zsiradékon elkezded halványsárgára sütni. megsózod, egy pici vízzel takaréklángon fedő alatt pépesre párolod.
ha ez megvan ráteszed a csíkokra vágott husit, jól átkevered és fehéredésig ott állsz mellette. utána fedő rá és figyeled, hogy kiadta-e a levét. ha igen, és közben sülni kezd, kis vízzel apránként pótolod. fűszerezheted, borssal, majorannával. ha van valami zöldségféléd (esetleg borsó, gomba) azt is beletehet kb 10 perc alatt összepuhulnak.
ha a hús puha, kb 2 deci tejfölt kikeversz csomómentesre 2 ek.liszttel, veszel ki a hús szaftjából, azzal is kevered egy kicsit ( hőkiegyenlítés) majd ráöntöd a ragura,tokányra. egyet csendesen forrjon és kész.
kifőtt tésztával finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!