Ma derült ki h liszt és tej érzékeny lettem. Ilyenfajta receptek, ötletek érdekelnének? Bármi!?
Megkérdezhetem hogy milyen tünetek jelentkeztek és mitől lettél liszt és tej érzékeny?
Csak mert mostanában én is furin érzem magam kaja után...
Szia,
személyes tapasztalat miatt mondom:attól mert a biopsziára, és a vérvételre eredményére az orvosnak nem ugrott be jobb,ez közel sem biztos.A részleteket nem ismerem de olyan nincs hogy ebből egy baba pl csakúgy meggyógyul.Te sem fogsz a diétától.
Rólam: 25 éve képtelenek kigyógyitani ebből.Az elején több tükrözés, vérvétel és kameranyelés után, voltam én Krohnos, tejérzékeny,lisztérzékeny, fertőzőtt, minden.Egyik sem,voltam,valószínúleg Te sem.
3 belkinikán kezeltek, a néhai adonyi plébánostól (Lajos Atya) híres Béki Lászlóig jártam mindenkinél.3 éven át mint lisztérzékeny étkeztem, köleskása, kukoricaliszt stb.Olasz-francia hajóúton ahol csodálatos sütik vannak, külön kaja.
A végén 3 hónapig lósóskamagon, és egyéb magvakon éltem, mégis fostam, fogytam.
Mese az összes (megállapította,ja:mégis hogy?), arra jó hogy most ne egyél rendes sütit és kenyeret, és pár hónap múlva mindennek ellenére ugyanitt tarts.Ma ez a divatbetegség.Ha a szervezeted bármit kidob amit megeszel, ami másokat akár meg is fogna, nem vagy te lisztérzékeny.
Olvass utána az IBS-nek.Én egy kanadai magyar orvosnál találtam magyar nyelvű leírást.Irritated Bowel Syndrome.
Otthon meg egy belgyógyász sem mondta.Az állapotot jól leírják, valószínűleg autoimmun, mint a cukorbaj.Megoldása (már nálam)Sokszor nagyon keveset egyél. Van olyan amiből a kevés tényleg nagyon keveset jelent.
Pl. régen sok liter tejet ittam naponta, ez ma max egy pohár.Valódi tej, ahogyan ma kevesen ismerik.Ami a tehénből folyik, pasztörizálatlanul,(felejtős hogy fertőző, a másfél éves fiam ezen nőtt föl.1962 óta nem volt tehén által terjesztett TBC eset nyivántartva.)A bolti tej kivégez ha sok ha kevés.Kávé kerülendő, bár reggel jól kitisztít.
A mennyiségből az számít kevésnek amit ha megeszel, leér, még utána sem érzed eltelve magad.Akkor nem fog kirohanni belőled.2-3 óra után újra ehetsz bármit.De NE telj el.Jó még ha baktériumot szedsz(normaflore)reggel éhgyomorra azután napi 3x, papaya enzimet, étkezés után.Igen jó a Mecsek gyomortea is, egy egy pohár naponta.
Azért a helyedben kipróbálnám hogy minden kenyértől rosszúl vagy vagy csak a Tesco gazdaságostól.Amit kenyér keverékekből sütnek az nem kenyér:a kenyér liszt,víz,kovász, só.Nincs benne vöröstetü színjavító, és afrikai agargumi állományjavító.Ezekre pl sokan érzékenyek.Mi itthon sütjük a kenyeret naponta, mivel olcsó az áram.
Jó hír: csokit annyit ehetsz amennyit akarsz, mégsem fogsz elhízni:kijön.
Még egy apróság: várj az ivással étkezés után egy órát minimum.
Ám az Immodium legyen veled! Jobbulást! Az Isten Áldjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!