Mit főzzek ma? Olyan ötletek érdekelnének, ami könnyű és gyors.
Kínai csirkemell
Lebőrözünk, kicsontozunk négy kis csirkemellet, és húsát ujjnyi széles csíkokra vágjuk. (A csontból, bőrből leves készülhet). A húst megsózzuk, lisztben megfor-gatjuk, és megmártjuk villával simára kevert, öt deka reszelt sajttal elkevert három tojásban. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük. (Annyi olaj kell hozzá, hogy a húscsíkok úszhassanak benne, így gyorsan sül, és a sajt nem ég meg.) Köz-ben simára keverünk másfél deci ketchupot egy kevés mustárral, szójamártással (CONCHITA ételízesítővel), csipetnyi őrölt borssal és gyömbérporral. A megsült húsdarabokat a tányéron ebbe a mártásba mártogatjuk, és főtt rizzsel körítjük.
bolonyai. Egy kevés olajon a darálthúst megpároljuk,felöntjuk 2-2,5dl vízzel beletesszük a bolonyai port(maggit ajánlom.) és kevergetés mellet megfőzzük.Tálaláskor lehet a tésztára sajtot és ketchup-ot tenni.
Na és mit főztél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!