Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyakorlott szakácsok, háziassz...

Gyakorlott szakácsok, háziasszonyok valakinek valami tipp?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A helyzet az, hogy albérletben vagyok kényszerülve egészen csütörtökig. Az elkövetkező hétre van 1000 Ft-om, meg egy kis apró 200-300 Ft. Nem vagyok nagy szakács és ebben kérném a segítségeteket: ebből a pénzből milyen kaját tudtok nekem ajánlani, amit el tudnék én is készíteni és elég lenne legalább szerdáig? Van olajom, só, egy kis cukor, majonéz, ketchup, mustár.

Valaki tudna adni valami tippet esetleg?

Előre is köszönöm!


2012. ápr. 21. 20:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%

Paprikáskrumpli - szegényesen: olcsó kolbásszal, lebbencstésztával. 2 napig kitar.

Makaróni - vagy 2 tojást ütni rá, vagy reszelt sajtot, kis tejfölt ketchuppal elkeverve.

Legyen egy kis főzelék: krumplifőzelék ha nincs más: tojáspörkölttel

Melegszendvics is jöhet: pl vajas kenyérre 1 sor hagymakarika, tejföl, reszelt sajt, s megsütni

Lehet egy leves: mondjuk tarhonya leves.

Aztán rakott étel: rakott zöldbab,rakott karfiol.

Ezek biztos nem jönnek ki 1200-ból, de egyszer hopp, egyszer kopp módon át lehet vészelni. Viszont a főtt ételnél semmi nincs kiadósabb, és laktatóbb.

2012. ápr. 21. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél 1 kg kenyeret. Ezt porciózd ki 2-3 szeletekre (amennyit egy evésre megeszel) és csak annyit hagyj elől amit megeszel. A többit tedd be a fagyasztóba. Ha van az albiba hűtó. Vegyél 1 kg lisztet, 1 kg rizst, 5 kiló krumplit, 1 kiló far-hátat. (Ez cirka 3-5 darab.) 3-4 darab vöröshagyma. 2-3 tojás.


A kenyérből csinálhatsz reggelire piritóst majonézzel. Esetleg bundáskenyeret. A farhátból készíts pörköltet. Akár krumplival, rizzsel vagy nokedlivel eheted. A krumpliból és lisztból csinálhatsz tócsit vagy placsnit (ki hogy ismeri) esetleg sültkrumplit ketchuppal. A sültkrumplira üthetsz tojást és eheted mustárral. Paprikáskrumpli üresen vagy ha még van pénzed 1 pár virslivel. 1 tojásból szaggathatsz nokedlit a másik kettőt meg ráütöd és kész a tojásos nokedli. Lisztból, sóból és vízből süthetsz lángost is.

2012. ápr. 21. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Cigány lecsó: 1 kisebb fej káposzta, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2-3 farhát, 2 fej hagyma, pirospaprika, zsír. A hagymát megpirítod,hozzáadod a pirospaprikát, ráteszed a szálasra vágott káposztát, a farhátat, a zöldpaprikát, és egy kis vizet,mielőtt majdnem kész, hozzáadod a kockára vágott paradicsomot, és készre főzöd.

Vehetsz még 2 db liba vagy kacsa farhátat is, arról szedd le a hájat, és a bőrt, süsd ki, így lesz egy kis töpörtyűd és ennivaló zsírod is. A megmaradt csontot meg bele teheted a levesbe is.

2012. ápr. 21. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:

Ha rizs van otthon, meg hagyma, pirospaprika, a pénzből veszel sertéslapockát, amennyi kijön, és csinálsz belőle rizseshúst, az laktató.

Vagy tejjel csinálhatsz krumplifőzeléket. Köretnek rántotta, vagy sült virsli.

Paprikás krumpli.

2012. ápr. 21. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:

tészta olcsonbb 200ft

paradicsom konzerv ből szósz vagy kechup és ha a sajtos tésztara teszel hagymát is nagyon finom

pirisd meg az olajon és ugy tedd rá a kifőtt tésztát

krumplis tészta is frankó

2012. ápr. 21. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
grízes tészta? paprikás krumpli? :)
2012. ápr. 21. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Nagyon sok segítőkész ember van itt! Valószínűleg a paprikás krumplinál maradok, vagy esetleg a tésztás húsnál, majd eldől holnap.

Mégegyszer köszönöm a segítséget!

2012. ápr. 21. 21:40
 18/20 anonim ***** válasza:

Krumpli főzelék/leves

Főzelék (zöldborsó, finom, tök) - csak a fagyasztott dolgot kell megvenni hozzá, egy kis tej/tejföl, liszt

paradicsomos tészta (ketchup felhasználás)

üres leves (tészta, kocka, víz)


Sok sikert!

2012. ápr. 21. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt vedd figyelembe, hogy ne csak olcsó és számodra finom legyen a kiválasztott kaja, de laktató is. Sőt! Ez a leg fontosabb. Mert hiába olcsón jön ki egy krumplistészta, ha egyszer megeszed, és utána két óra múlva újra éhes leszel.

A rizs a leg laktatóbb, ami olcsó. Paprikás krumpli mellé ehetsz kenyeret, így az is laktató, és olcsó. Ahogy írták a sertésmájat, resztelve, mellé főtt krumpli, hozzá egy-két szelet kenyér, pukkadásra etted magad, és olcsón. Ezek után nem leszel éhes rövid időn belül, az tuti.

Viszont a grízes-, krumplis-, sajtos-...tészta valóban olcsó, de nagyon gyorsan újra megéhezel utánuk. Ja, a sajtos tészta nem is olcsó.

Székelykáposztát is csinálhatsz, persze nem sertéshúsból, hanem szintén valami olcsó szárnyasból. Nem szokás, de szükség törvényt bont, tehát abba is tehetsz farhátat, vagy pulykaszárnytövet, vagy hasonló olcsó húst. Ez is kiadós kaja nagyon. És olcsó.

2012. ápr. 21. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim válasza:
100%
Hát, én is szoktam így lenni... viszont amiket leírtak azokban alig van fehérje, úgyhogy én mondok olyat, amiben igen. Pl: tejberizs, túrógombóc, tojásos-tészta.
2012. ápr. 21. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!