Diabetikus befőttek, lekvárok házilag?
szia, nem olvastam végig a hozzászólásokat, mert némely kicsit udvariatlannak tűnt. Én cukorbeteg vagyok, ritkán kívánom meg a lekvárt, úgyhogy én azt szoktam csinálni, hogy friss gyümölcsöt vagy leturmixolok, vagy megpárolom, pürésítem, és így kanalazom a kenyérre. A maradékot el lehet keverni natúr joghurttal vagy túróval, belemehet palacsintába stb.
- diabetikus kompótot sem szoktam venni. Fűszereket (fahéj, szegfűszeg, ánizs - vagy amit akarsz) vízbe öntve kb. 5 percig lassú tűzön forralok, majd hozzáadom fél-1 citrom levét, és hozzáadom a kockázott gyümölcsöt. Vagy ekkor vagy a legvégén hozzáadok "hőálló" édesítőszert. (Van olyan édesítő, amellyel nem lehet főzni, mert elbomlik.) Készre főzöm, és vagy forrón, vagy hidegen megeszem. Ha kihűlt, a leszűrt gyümölcsöt akár natúr nagyon lehűtött joghurttal is eheted, olyan lesz, mint a gyümölcsfagyis desszert :)
Nem érdemes túl sok citromot beletenni, mert akkor sok édesítő is kell, és az összízhatás ne lesz olyan jó. Kicsit műízű lesz. Szóval, csínján bánj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!