Toltott kaposztahoz hogyan keszithetek hazilag harasztot es apro kaposztat?
Mi szoktuk édes káposztából csinálni, akkor sós vízben egészbe főzzük meg a káposzta fejet (torzsa kifaragva), és addig főzzük még szét nem esik.
Hallotam olyat hogy ecetes vízben főzik meg, és akkor egyértelműen savanyú lesz, de azt még nem próbáltam.
Kenyérrel lehet savanyítani, mint a kovászos uborkát, de mióta egész évben kapni jó savanyú káposztát, nem igazán éri meg a kínlódás, meg azért az íze sem olyan, mint a hordóban érlelté.
Felénk egy kiló hordóskáposzta, és a haraszt, 200 forintért kapható.
Nálunk is 200-ért adják a kész hordós káposztát.
A nyers fehéret 120-ért, ha ehhez még hozzáveszed, hogy vizet forralsz (esetleg meg is főzöd a káposztát), és egyéb munkákat elvégzel, no meg arra vársz, míg hajlandó lesz megsavanyodni, az sem jön ki olcsóbban.
Itt olvashatsz többféle elkészítési módot. Válaszd azt, amelyikhez odakint meg tudod vásárolni a hozzávalókat.
Tulajdonképp a végeredmény mindegyiknél ugyanaz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!