Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mandulalisztet hogy lehet...

Mandulalisztet hogy lehet házilag készíteni (macaron)?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy porcukorral össze kell keverni a mandulát, és úgy ledarálni. Arról már nem szólt a fáma, hogy egész/hámozott/szeletelt legyen-e a mandula, és hogy min lehet ledarálni. Itthon dió és mákdaráló van, esetleg ezek közül valamelyik alkalmas a célra?

2012. márc. 29. 07:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Hámozott mandula kell hozzá.akár egész,akár szeletelt.

Annyi cukorral kell együtt darálni,amennyi a mandula. Én kávédarálóval szoktam,de jó a mákdaráló is.

2012. márc. 29. 09:31
 2/3 anonim ***** válasza:

én is kávédarálóval darálom a tisztított, száraz fél mandulát, az a cukorral együtt porrá darálja.

a mákdaráló préseli, mint a mákot, de lehet, hogy azzal is jó.

2012. márc. 29. 10:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Én az egész mandulát forró vízbe mártom, meghámozom, aprítógépben vagy turmixban durvára aprítom. Után elektromos kávédarálón finomra darálom.

Ha nem akarsz hámozni, akkor szeletelt mandulát vegyél, az a legegyszerűbb. Akkor az aprítót is kihagyhatod.

A mandulát előtte szárítsd szobahőn, hogy ne legyen annyira olajos. Én Tepsire szoktam teríteni, amikor elkezdem pihentetni a tojásfehérjét.

2012. márc. 29. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!