Bolognai szósz házilag? Van egy jó receptetek?
Én sosem használok bolti szószokat, mert szerintem az drága.
Alapból sertés darálthússal szoktam, de talán baromfiból is jó, hiszen a fűszerezés a lényeg.
Egy fej hagymával meg sok foghagymával párolom a darálthúst, amikor már szétesett apróra és meg is sült végül is, akkor ráteszek paradicsompürét, felöntöm egy kis vízzel, borsot, oreganót, ketchupot bele és főzöm össze az egészet. Kb fél órát. Ennyi.
Szerintem marhahúsból az igazi. Megpirítok kevés olajon egy-két fej hagymát, erre rá a darált hús, megsózom, azt is megpirítom. Aztán a paradicsompüré, bors, fokhagyma, bazsalikom, oregano, icipici köménymag, esetleg kakukkfű. Ezt összeforralom és kész.
Nyáron friss paradicsomból érdemes csinálni, úgy ezerszer jobb. A paradicsomot 5-10 másodpercre lobogó forró vízbe kell mártani, aztán le tudod húzni a héját. Felkockázod és mehet a húsra. Kis vizet is kell hozzá adni. Ezt addig kell főzni, amíg szétfő a paradicsom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!