Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bolognai szósz házilag? Van...

Bolognai szósz házilag? Van egy jó receptetek?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy nem bolti porból vagy konzerv alapból készülne, hanem teljesen természetes hozzávalókból. Darált baromfiból is lehet finomat? Vagy inkább disznó, marha?
2012. márc. 22. 12:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Én sosem használok bolti szószokat, mert szerintem az drága.

Alapból sertés darálthússal szoktam, de talán baromfiból is jó, hiszen a fűszerezés a lényeg.

Egy fej hagymával meg sok foghagymával párolom a darálthúst, amikor már szétesett apróra és meg is sült végül is, akkor ráteszek paradicsompürét, felöntöm egy kis vízzel, borsot, oreganót, ketchupot bele és főzöm össze az egészet. Kb fél órát. Ennyi.

2012. márc. 22. 13:02
 2/5 anonim ***** válasza:
De itt van egy ínyencebb változat is: [link]
2012. márc. 22. 13:04
 3/5 anonim ***** válasza:
nem hiszem, hogy ez az eredeti recept, de én mindig így készítem és nagyon szeretjük. olajon vagy zsíron megpárolok kevés hagymát. szórok rá pici sót, hogy jól megpuhuljon. aztán dobok rá darált húst, megpirítom, felöntöm vízzel, aztán dobok rá egy közepes méretű partadicsomsűrítményt. oregano, só, bors és megfőzöm.
2012. márc. 22. 13:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem marhahúsból az igazi. Megpirítok kevés olajon egy-két fej hagymát, erre rá a darált hús, megsózom, azt is megpirítom. Aztán a paradicsompüré, bors, fokhagyma, bazsalikom, oregano, icipici köménymag, esetleg kakukkfű. Ezt összeforralom és kész.

Nyáron friss paradicsomból érdemes csinálni, úgy ezerszer jobb. A paradicsomot 5-10 másodpercre lobogó forró vízbe kell mártani, aztán le tudod húzni a héját. Felkockázod és mehet a húsra. Kis vizet is kell hozzá adni. Ezt addig kell főzni, amíg szétfő a paradicsom.

2012. márc. 22. 13:25
 5/5 anonim ***** válasza:
hagymát dinsztelek, rá hús (én sertésből főzöm), fokhagymát reszelek rá, lepirítom, pirospaprika rá a sűrített paradicsom, víz, ketchup, mustár, só, bors, csipett cukor, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem.
2012. márc. 23. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!