PIzza tésztát ha házilag készítem el, mennyi idő kb míg megkél a tészta?
Figyelt kérdés
Kézzel dagasztanám, majd félre raknám "kelni" paplanba bebugyolálva hogy jó melegbe legyen.. mennyi idő míg megkél így kb? (ha nem sok akkor még ma csinálnék egyet estig...)2012. febr. 9. 14:19
1/8 anonim válasza:
az igazi pizzatésztát 2x1 óráig kell keleszteni :)
2/8 anonim válasza:
Nekem fél óra alatt megkelt a konyhában, ahol főztem és jó meleg volt.
3/8 anonim válasza:
Nekem kb. 1 óra alatt kel meg a tészta, és rá szoktam segíteni hogy rárakom a radiátorra és letakarom.
4/8 anonim válasza:
Ha jól bebugyolálom, akkor nekem 30-40 perc alatt megkel.
5/8 A kérdező kommentje:
Értem, még egy dolog találtam egy receptet:
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
3,3 dl viz, (ide vonatkozna a kérdésem tehetek helyette 3,3 dl langyos tejet?)
3 evőkanál olaj
2 kávéskanál cukor
1 evőkanál oregánó
2012. febr. 9. 15:35
6/8 anonim válasza:
Nyugodtan tehetsz hozzá tejet, bár vízzel is tökéletes (én azzal szoktam). Ja, és a sót ki ne hagyd! Tegyél abból is 2-3 kávéskanállal.
7/8 anonim válasza:
Én legutóbb tejjel és olaj helyett vajjal készítettem, ez ízlett mindenkinek legjobban idáig.
8/8 anonim válasza:
nekem bugyolálás nélkül is megkel fél óra alatt a konyhában. tejjel futtatom én is az élesztőt, és olajat használok a gyúráshoz.
egy fontos az én receptemben illetve a sütésben, hogy forró sütőbe teszem a megpakolt pizzát, és 20 prcig nem szabad kinyitni a sütőt.
általában ekkora már kész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!