Mi a jó kelt tészta titka?
Tudnánk épp de nem akarunk
Én a kelt tésztákat mindig kézimixer dagasztó spiráljával csinálom, hogy jó, könnyű legyen, mert ha elkezd kelni a tészta kézi gyúrás közben, akkor ragacsossá válik éds rengeteg lisztet képes felvenni,utána meg keményebb lesz a tészta vagy nehezebben kel meg.
A lényeg, hogy közepesen lágy tésztát kapj dagasztáskor, ami egybe marad, de mégsem úgy, mint a kézi dagasztásnál.
Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára fordítom, megvárom, míg picit hű(ha még meleg), és utána kezdem gyúrni, nyújtani kézzel, akkor adok még annyi lisztet hozzá, hogy rugalmas, de ne ragadós legyen a tészta.
Én szoktam sütőport is tenni a tésztákba-ha írja a recept, ha nem- meg egy kicsivel több élesztőt és esetenként több folyadékot is.(itt mondjuk 2 dkg élesztőnél 3 dkg-ra gondolok, vagy 2 dl folyadéknál, 2,5 dl-re kb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!