Diabetikus befőttek, lekvárok házilag?
Az az igazság, hogy a cukor nélkül hagyományosan főzött szilvalekvár igaz hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot, de a gyümölcscukor koncentrálódik benne és éppen hogy nem való a cukorbetegeknek, vagy a diétázóknak.
Zselésítő hozzáadásával, hőálló édesítőszerrel lehet dzsemet készíteni amit a cukorbeteg is ehet, persze mértékkel.
Köszönöm a válaszokat, bár sokkal okosabb még nem lettem :(
A boltban árult lekvárokat, befőtteket is elkészítik valahogy, és nem csak szilvából lehet kapni, valahogy házilag is csak el lehet készíteni... remélem...
Az édesítőszereken meg szinte mindegyiken rajta van, hogy "főzhető", de ettől még mindig nem tudom, a gyakorlat mit igazolt, jó is lesz-e vele az eltett gyümölcs :(
Hát, "kedves" 84%-os válaszoló,én is azt javaslom édesanyádnak, hogy borogasson, rád fér.
A kutya nem mondta, hogy minden édesítőt hőkezelni lehet, de majdnem mindegyiket, elég bő a választék. Épp arra lettem volna kíváncsi, aki otthon diabetikusan készít, mivel csinálja. A gyümölcsben meg egyértelmű, hogy van természetes gyümölcscukor, ezt senki nem vitatta. Mivel jó néhány hozzászólást írtál, de a kérdésre nem válaszoltál, hogy te hogyan készíted, mit teszel bele és mennyit, feltételezem, nem készítettél még. Úgyhogy köszönöm a hozzáokoskodásodat, de olvasd el még egyszer a kérdést, szerettem volna tudni, ki hogy csinálja, aki már készítette így. Nem statisztikát kérek, mibe mennyi gyümölcscukor van.
Hát kedves kérdező azért szépen leszóltál mert segíteni szerettem volna...hm...de nem haragszom mert igazad van valóban nem készítettem még házilag csak hagyományos lekvárt, és cukorral készült dzsemet, de okoskodásom mentsége, hogy tanultam erről egyet és mást.
Na mindegy, megint marhára ráérek úgyhogy okoskodok egy kicsit!Én dzsemkészítéshez javasolnám neked a dr oetker 3:1 dzsemfixet és édesítőszernek a Xilitet.Ennek az édesítőnek nincs semmilyen mellékíze, hőre nem érzékeny , tulajdonképpen úgy használható mint a cukor, igaz nem teljesen szénhidrátmentes, de sokkal jobb mint bármilyen édesítőszer.Már használtam, ha nem is befőzéshez.Ha nagyon egészségeset akarsz készíteni akkor zselésítésre használhatsz még agar-agart.Ez egy természetes zselésítő, egy bizonyos tengeri algából készült, bioboltokban beszerezhető.
Namost a lekvár készítésekor a hozzáadott cukor nemcsak az ízre hat ki hanem az állagra és a tartósságra is.Ezért a tartósság miatt nagyon kell figyelni hogy tisztaságra, bár a dr oetker azt hiszem valamennyi tartósítószert tartalmaz, azért én még plusz száraz dunsztot alkalmaznék.
az állag kérdésében pedig valószínű hogy hígabb lesz a lekvár.
Hát ezzel befejeztem a mai okoskodásomat, remélem tudtam segíteni ha csak kicsit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!