Miért csapódik ki a krémem?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
vagy tegyél több vajat bele, ami felveszi és főzd legközelebb kevesebb tejből a pudingot, vagy több pudingporral a tejet
igaza van elsőnek a tejben (is), valószínűleg egyre jobban szétvizezik
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
fakanállal, vagy sima habverővel kell összekeverni. a gyorsfordulatú elektromos habverők gyorsan szétcsapják egyforma "golyókra" amik megdermednek és úgy maradnak. én is tapasztaltam, nem kellemes állag, az biztos.
a simára kevert cukros vajkrém és a hideg puding hagyományos módon kikeverve jobb, bár kétségkívül fárasztóbb.:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Milyen margarint használsz? Lehet, hogy abban van az özön sok víztartalom! Ugyanezt a fajtát használtad korábban is?
A tejtől nem nagyon függ, ez nem 1-2 százalékon múlik. A pudingpor nem más, mint keményítő. Tegyél bele plusz egy kanál keményítőt (ételsűrítőt),lehet, hogy a pudingporod nem ugyanaz!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én mindig sárga Flórával csinálom, az az egy ami nem vizesedik, a többi még a körözöttben is vizes lesz mostanában.
Már nem külön keverem bele, hanem a lábosban elkeverem a cukorral a pudingport tejjel és beleteszem a vajat, így főzőm fel, szép szilárd vajas puding lesz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Érdekes a téma. Én több mint 30 éve sütök-főzök. Ilyen tré minőségű alapanyagok régen nem voltak. Bármilyen margarint, vajat használok, a főzött krém 3 dl tejjel készül, mégis egy folyós trutyi lesz, ha összekeverem. Kikeverem a vajat/margarint cukorral. Megfőzöm a tejben puding/liszt (receptfüggő), kihűtöm. Együtt beteszem pár órára a hűtőbe, totál egyforma hőmérsékletűvé válik. Aztán bumm...
Tapasztalatom szerint a zsiradék magát a cukrot sem komálja, már akkor kicsit furcsává válik az állag. Főzött krém még rádob egy lapáttal. Egyedül a hatlapos krémje nem tud ilyen lenni, na de az másképpen készül.
Úgyhogy csakis a vaj/margarin lehet a hunyó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!